Ηπιο ποδαρικό

Αν όχι σήμερα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα πρέπει να φανεί κατά πόσο είναι εφικτή ενδεχόμενη αντίδραση του Δείκτη προς τo ισχυρό ”φρούριο” των 2.820 μονάδων. Ήπια και χαμηλών συναλλαγών εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπιων τόνων αρχή ”βλέπουν” οι χρηματιστές.

Για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών κάνει λόγο η Marfin στην πρωινή της αναφορά, ενώ η Σίγμα προβλέπει μία χαμηλών τόνων συνεδρίαση.

Η Εγνατία εκτιμά πως δεν θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση για το Γ.Δ., που διαμορφώθηκε στις 2.786 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί το σημείο εκκίνησης του 2005.

Αναφορά σε χαμηλό τζίρο κάνουν στο σύνολό τους οι ΑΧΕ, ενώ η Proton αναφέρει πως μεγάλο μέρος των συναλλαγών αυτής της εβδομάδας θα προέλθει από αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

Από αυτή την άποψη θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον εν μέρει η σημερινή, κυρίως όμως οι συνεδριάσεις της Τρίτης και Tετάρτης, με την προϋπόθεση πως θα διαμορφωθεί τάση αντίδρασης προς τις 2.800 μονάδες.

Πιθανότατα θα φανεί κατά πόσον στην αγορά είναι πιθανή η άμεση κίνηση του Δείκτη (και των δεικτοβαρών μετοχών) προς την κρίσιμη - καθότι ισχυρότατη- περιοχή αντίστασης των 2.820 μονάδων.

Σημείωση: Ένα από τα πρώτα θέματα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι ΑΧΕ αφορά στην υπόθεση της ΕΥΔΑΠ. Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Χρηματιστήριο επανέρχεται στο θέμα, που ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα εκτιμάται πως θα είναι στη συνέχεια.

Πρόκειται για εισηγμένη εταιρία του Δημοσίου, όπου, αν μη τι άλλο, ο έλεγχος και τα στοιχεία των ορκωτών καταγράφουν ενδιαφέροντα... πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v