Ολα δουλεύουν για το 2005

Η σύγκλιση της αποτίμησης των Εθνικής–Eurobank, η σημαντικής σημασίας κίνηση του Μυτιληναίου με την απόκτηση του ΑτΕ, η κινητικότητα σε μεγάλους και μικρότερους κλάδους ενισχύουν την εμφανώς αισιόδοξη διάθεση όλο και περισσότερων στην αγορά. Μένει να φανεί εάν ο χθεσινός ”τζόγος” στην περιφέρεια μπορεί να έχει συνέχεια μέχρι και αύριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα καλύτερα μας τα αφήνει για το τέλος της χρονιάς η Σοφοκλέους. Οι κινήσεις, οι συμφωνίες, οι φήμες, η σύγκλιση αποτιμήσεων και η τεχνική προσέγγιση αποτελούν την καλύτερη μαγιά για τη συνέχεια.

Ξεπερνούν πλέον τα 8 δισ. ευρώ οι κεφαλαιοποιήσεις των Εθνικής, Eurobank, υπογράφει ο Μυτιληναίος την εξαγορά του 53% του Αλουμινίου της Ελλάδος, συζητούν μεταξύ τους οι ”μικροί” των τηλεπικοινωνιών, δρομολογούνται εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, συγχωνεύονται μικρότερες εταιρίες σε κλάδους με προοπτική και προσφέρει μια κερδοσκοπική ανάσα σε κάθε ενδιαφερόμενο η δευτεραθλήτρια Ευρώπης λίγο προτού μας αποχαιρετίσει το 2004.

Για να δούμε κατά πόσον στο κλείσιμο ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί ή όχι υψηλότερα των 2.800 μονάδων, ποια τράπεζα θα κόψει πρώτη το νήμα και τι θα προετοιμαστεί για τον επόμενο κύκλο του Ιανουαρίου.

Προπάντων όμως και αφού έχουμε την υγειά μας ας μην είμαστε μεμψίμοιροι. Για ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς η εκκίνηση για την επόμενη χρονιά γίνεται από σαφώς πιο καλή θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v