”Ζυμώνοντας” τα κέρδη του 2005

Με συσσώρευση στα υψηλά τριετίας και αγορές, εν όψει του επόμενου κύκλου του Ιανουαρίου, αποχαιρετά χρηματιστηριακά η Σοφοκλέους το 2004. Σαφώς περισσότερες φέτος απ’ ό,τι τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι οι θετικές ενδείξεις για βελτίωση του κλίματος σε ένα ικανό τμήμα της αγοράς μας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι τελευταίες κινήσεις της χρονιάς πραγματοποιούνται στα υψηλά τριετίας για τον Γενικό Δείκτη και σε σχετικά ικανοποιητικό μέσο επίπεδο για 1 στις 5 μετοχές.

Οι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδριάσεις που απομένουν θα έχουν μεν χρώμα, λόγω των... στοιχημάτων που παίζονται σε επιμέρους θέματα, θεωρούνται όμως πρόκριμα για τον επόμενο κύκλο του Ιανουαρίου.

Πέραν των λίγο πολύ γνωστών μετοχών που προτιμώνται από τους ισχυρούς παίκτες, χρήζει προσοχής εκείνη η κατηγορία μετοχών που θα μπορούσε να αποτελέσει το επενδυτικό ”στοίχημα” της επόμενης χρονιάς.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση πως και ξένοι, κυρίως όμως Ελληνες ισχυροί παίκτες, αναζητούν τους... Φουρλήδες των επόμενων μηνών.

Το προηγούμενο πλήρους αντιστροφής σε επιχειρηματικό όσο και χρηματιστηριακό επίπεδο της εταιρίας Φουρλής, αλλά και άλλων εισηγμένων που επέστρεψαν στη λειτουργική κερδοφορία, προσφέρει ισχυρό κίνητρο σε όσους αναζητούν κρυμμένες υπεραξίες στη Σοφοκλέους.

Η συνεχής και προσεκτική παρακολούθηση κυρίως των οικονομικών δεδομένων, αλλά και της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς των συνεδριάσεων των τελευταίων δύο μηνών δίνει αυτό το προβάδισμα για μετοχές περίπου 35-40 εισηγμένων.

Το πιθανότατο είναι πως μεταξύ αυτών κρύβονται οι ευκαιρίες της επόμενης χρονιάς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο σύνολό τους οι χρηματιστηριακές ”φωτογραφίζουν” αυτές τις επιλογές τους, όπου και δικαιολογημένα, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, στρέφουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των πελατών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v