Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην τραγωδία που έπληξε τη ΝΑ Ασία, στο πρόγραμμα σταθερότητας, στις επιπτώσεις που έχει το τσουνάμι στην κλωστοϋφαντουργία, στον τραπεζικό κλάδο, στα ΔΛΠ, αλλά και στις τιμές των φαρμάκων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην τραγωδία που έπληξε τη ΝΑ Ασία, στο πρόγραμμα σταθερότητας, στις επιπτώσεις που έχει το τσουνάμι στην κλωστοϋφαντουργία, στον τραπεζικό κλάδο, στα ΔΛΠ, αλλά και στις τιμές των φαρμάκων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Τσουνάμι: Υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί στο ”τόξο του τσουνάμι” θα ξεπεράσουν τις 100.000 τονίζει Το Βήμα, ενώ η Καθημερινή συμπληρώνει πως αναζητούνται 27 Ελληνες τουρίστες.

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Το αναθεωρημένο και εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της τριετίας 2005-2007 υπέβαλε χθες στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνει η Καθημερινή.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Για δικανική αναστάτωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως αιτία είναι μια παλιά υπογραφή του αντιπροέδρου κ. Χαραλάμπους.

ΔΛΠ: Στους ”λαβυρίνθους” των 32 ΔΛΠ εισέρχονται οι ελληνικές και άλλες ευρωπαϊκές εισηγμένες από την 1η Ιανουαρίου 2005, ανατρέποντας τα σχέδια των βασικών μετόχων, επενδυτών, τραπεζών και χρηματιστών τονίζει το Κέρδος.

Δύσκολο προβλέπεται το 2005 για τις μικρές τράπεζες αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η εφαρμογή των ΔΛΠ θα αναδείξει τις αδυναμίες τους.

Κλωστοϋφαντουργία: Το ”κινεζικό τσουνάμι” φέρνει λουκέτα και χιλιάδες ανέργους στην κλωστοϋφαντουργία επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως τα πλήγματα που θα δεχτεί ο ελληνικός κλωστοϋφαντουργικός κλάδος θα είναι μεν ισχυρά αλλά όχι συντριπτικά, επισημαίνοντας πως οι βιομήχανοι ζητούν έκτακτα μέτρα.

Αγωγός: Νέα τροπή παίρνει ο ανταγωνισμός για τη δημιουργία αγωγού που θα φέρει τα ρωσικά πετρέλαια της Κασπίας σε μεσογειακά λιμάνια μετά τη χθεσινή υπογραφή της κοινής διακήρυξης για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αυλώνα από τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της πΓΔΜ επισημαίνει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό Σύστημα: Η κυβέρνηση ”κλείνει” το μάτι στην Κομισιόν στέλνοντας μήνυμα ότι η αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα περιέχεται στην ατζέντα της, τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζες: Η ενίσχυση της παρουσίας στα Βαλκάνια αποτελεί πλέον κεντρικό σημείο της στρατηγικής ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων των ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής αναφέρει Το Βήμα.

”Χρονιά πίεσης” θα είναι το 2005 για τις τράπεζες σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει ότι πέραν της συγκρατημένης κερδοφορίας στην οποία έχουν εισέλθει και οι ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τους ρυθμούς των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, θα πρέπει να επιλυθούν μια σειρά από θέματα που μοιραία θα επηρεάσουν και τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Τουρισμός: Η χαμηλή ζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση των τιμών πάνω από 5% για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με Το Βήμα.

Φάρμακα: Δεν θα επέλθει αύξηση στις τιμές των φαρμάκων με το νέο τρόπο τιμολόγησής τους, βεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Eurobank: Προς το Χ.Α. οδεύει εταιρία ακίνητων της Eurobank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως στόχος της Τράπεζας είναι η εισαγωγή της εν λόγω εταιρίας εντός του 2005.

Δυναμική Ζωή: Για ένταλμα πληρωμής 85.000 ευρώ εις βάρος της Δυναμικής Ζωής κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η εταιρία δεν επιβεβαιώνει πριν συμβουλευτεί το νομικό της τμήμα.

Ολυμπιακή: Η ύστατη προσπάθεια πριν από το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναμένεται να εκδηλωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v