Τράπεζες - περιφέρεια= οριακή άνοδος

Οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι συνεχίζουν να ωθούν ψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, όμως το ”ανοδικό διάλειμμα” για το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό διεκόπη. Τεχνικά ο δρόμος προς τις 2.815 μονάδες παραμένει ανοιχτός. Τα νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά των blue chips. Ποιοι τίτλοι διακρίθηκαν από την περιφέρεια. Τα πακέτα.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Οι δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι συνεχίζουν να ωθούν ψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, όμως το ”ανοδικό διάλειμμα” για το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό διεκόπη (αν δεν τελείωσε), με αποτέλεσμα οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο να επανακαταλάβουν την πρωτοκαθεδρία.

Οι εκτιμήσεις όσον αφορά την πορεία του Δείκτη αλλά και αρκετών τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένουν θετικές (αν δεν υπάρξουν ”εισαγόμενες” αρνητικές εκπλήξεις), όμως για την μεσαία και πολύ περισσότερο για την χαμηλή κεφαλαιοποίηση υπάρχει τουλάχιστον επιφύλαξη (σε αρκετές περιπτώσεις όχι δικαιολογημένη).

Τεχνικά ο δρόμος προς τις 2815 μονάδες παραμένει ανοιχτός, ενώ θετικό κρίνεται και το κλείσιμο του FTSE πάνω από τις 1540 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί φώτο - φίνις στην ”κούρσα” κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ Εθνικής και Eurobank, νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για Εθνική, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, θετικό πρόσημο για Εμπορική και Γερμανό και αμετάβλητοι οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ιντρακόμ, ΚΑΕ.

Αντίθετα στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος Ελ. Τεχνοδομική, ΟΤΕ (παρά το ανοδικό ξεκίνημα), Motor oil, αξιοσημείωτες απώλειες για ΗΥΑΤΤ και αρνητική μεταβολή για Coca-Cola, Cosmote, Folli Follie, Ελ. Πετρέλαια, Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος μόλις 16 μονάδων (χαμηλό 2764,44, υψηλό 2780,42) και έκλεισε στις 2771,56 μονάδες με κέρδη 0,20% (εν μέσω ελαφρά θετικού κλίματος) ενώ ο τζίρος ”νηστίσιμος” έφθασε τα 99,2 εκ. από τα οποία τα 11 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Επιστροφή στα γνωστά για την τελική εικόνα, με 111 ανοδικές μετοχές έναντι 158 πτωτικών, παρά ταύτα για 17 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Στα επιμέρους, νέο υψηλό για ΒΙΣ (συνεχής πλαγιοανοδική κίνηση αλλά και οι αγοραστές περίπου επί μονίμου βάσεως στημένοι χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος), ΕΘΝΕΧ, Πρόοδο και νέα ενδοσυνεδριακά χαμηλά για αρκετούς τίτλους όπως Axon, Domus, Κυλ. Σαραντόπουλου, Ιντεάλ, Εικόνα-Ήχος, Τεξαπρέτ, Δούρος, Ελφίκο, Παντεχνική, Σπύρου, κ.λ.π.

Επίσης ερωτήματα δημιουργούν τα για δεύτερη συνεδρίαση σημαντικότατα ημερήσια κέρδη των τίτλων του ομίλου Alfa Alfa Συμ., αντίθετα υπό πίεση το σύνολο των τίτλων του ομίλου Κλωνατέξ, συνεχίζει με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών η Ελλάδος, συσσωρεύει πριν την νέα κίνηση η Δέλτα Project (αξίζει προσοχής η κίνηση του ομίλου Marfin να αυξήσει το ποσοστό του σε περίοδο παρατεταμένης απαξίωσης για τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης).

Επίσης, σημαντική κινητικότητα και ημερήσια κέρδη για την Γενική Τράπεζα, πλησιάζει η ημέρα αποκοπής μερίσματος και πιθανόν κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υψηλότατη μερισματική απόδοση στον Νάκα, ενώ ίσως αξίζει προσοχής η προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά για την CPI.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 1.129.840 τεμαχίων της Ευρωδυναμικής στα 2,42 και 2,43 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 127.000 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 11,30 ευρώ, ένα πακέτο 78.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 20,18 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Arrow στα 2,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v