Εγνατία: Στις 2.938 μονάδες η ”δίκαιη” αποτίμηση

Στις 2.938 μονάδες (κατά 8% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα) εκτιμά η Εγνατία Finance πως είναι η ”δίκαιη” αποτίμηση της Σοφοκλέους, η οποία διαπραγματεύεται με premium έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, γεγονός το οποίο και χαρακτηρίζει ”δικαιολογημένο”.

Εγνατία: Στις 2.938 μονάδες η ”δίκαιη” αποτίμηση
Κατά 8% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Εγνατία Finance πως είναι η ”δίκαιη” αποτίμηση της αγοράς τόσο όσον αφορά στον Γενικό Δείκτη όσο και σχετικά με τον FTSE-20.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της, η ”δίκαιη” τιμή για τον Γενικό Δείκτη είναι στο επίπεδο των 2.938 μονάδων.

Συμπληρώνει δε, πως η Σοφοκλέους διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός το οποίο κατά την άποψή της είναι δικαιολογημένο, δεδομένων των εκτιμήσεων για ”ισχυρά” κέρδη ανά μετοχή τα επόμενα χρόνια.

Όπως είχε άλλωστε επισημάνει και στη ”Στρατηγική του 2005” η Εγνατία Finance οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά στο 2005 είναι περισσότερο ασφαλείς έναντι των ευρωπαϊκών, καθώς η ”αδυναμία” του δολαρίου, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και ενδεχόμενη υποχώρηση τόσο στην αμερικανική όσο και στην κινέζικη οικονομία επηρεάζουν πολύ λιγότερο τις εγχώριες εταιρίες.

Οι βασικοί κίνδυνοι που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Σοφοκλέους πάντως στο 2005, σύμφωνα πάντα με την Εγνατία Finance, είναι η υιοθέτηση των ΔΛΠ και η επίλυση του προβλήματος του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν, πάντως, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τους δύο κλάδους που αναμένεται να καθοδηγήσουν την αγορά.

Επίσης, η Εγνατία Finance τονίζει πως η Σοφοκλέους αποτελεί την αγορά με τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, μετά το Χρηματιστήριο του Δουβλίνου, ενώ συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για τη συνέχεια είναι η συσσώρευση.

Τέλος, σημειώνεται πως το focus list της χρηματιστηριακής συμπεριλαμβάνει τις μετοχές των: Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, EFG Eurobank, ΔΕΗ, Cosmote, Coca-Cola 3Ε, Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Motor Oil, Τεχνικής Ολυμπιακής, Μαΐλλη, Frigoglass, Attica Group, Μινωικών Γραμμών, Hyatt, Autohellas, Πετζετάκι, Jumbo, Notos Com, Πλαίσιου και Φουρλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v