Δοκιμές διαρκείας στα νέα υψηλά

Τη νέα υψηλή τιμή των 2.780 μονάδων προσέγγισε ο Γενικός Δείκτης, κυρίως λόγω της νέας ανοδικής κίνησης των τραπεζών και ενώ όλα δείχνουν ότι η ”κόντρα” των κεφαλαιοποιήσεων των δύο ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων θα κριθεί στο νήμα. Στο περίπου 1,3/1 διαμορφώνεται η σχέση πτωτικών προς ανοδικές, καθώς δεν λείπουν οι πιέσεις στο... βάθος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ντέρμπι γοήτρου ή αντιπαράθεση για κάτι σαφώς… μεγαλύτερο μεταξύ Εθνικής – Eurobank; Με βάση την τιμή στις 11.40, η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής διαμορφωνόταν στα 8,055 δισ. ευρώ, της δε Eurobank στα 8,046 δισ. ευρώ.

Η απόκλιση στη χρηματιστηριακή αξία των δύο κορυφαίων ομίλων της αγοράς φτάνει πλέον σε απόσταση αναπνοής, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις. Κυρίως όμως για ό,τι περισσότερο μπορεί να κρύβει από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Με αγοραστές προς τα 25,74 ευρώ ενισχύεται και η τιμή της Alpha Bank, ενώ κερδίζουν σταθερά έδαφος Πειραιώς, ΟΤΕ, Εμπορική, Motor Oil και Cosmote.

Η συνολικότερη διάθεση στην αγορά συντηρείται και σήμερα θετική, με τη συναλλακτικότητα για τίτλους εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, συγκριτικά, να είναι υψηλότερη απ’ ό,τι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Έτσι η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1/1,5.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Μυτιληναίος στα 6,90 ευρώ, ΜΕΤΚΑ στα 5,2 ευρώ, Attica Group στα 2,86 ευρώ, Εθνική Ακινήτων στα 4,64 ευρώ, Εθνική Ασφαλιστική στα 4,20 ευρώ, ενώ ενισχύονται οι μετοχές των Δέλτα Singular, Τράπεζας Αττικής, Γενικής, Αστήρ και Αλουμύλ.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δίνονται εντολές αγοράς στην ΕΚΤΕΡ μέχρι τα 1,30 ευρώ, στην Αθηνά μέχρι τα 0,73 ευρώ, στην ΕΛΓΕΚΑ προς τα 1,82 ευρώ, στη Θεμελιοδομή προς τα 1,28 ευρώ, στη Μηχανική προς τα 1,86 ευρώ, στο Πλαίσιο προς τα 9,64 ευρώ, στον Ρόκα προς τα 7,62 ευρώ, στα 2,38 ευρώ για τον Κυριακίδη, στα 2,82 ευρώ για τον Τεγόπουλο και στα 1,02 ευρώ για τον Χατζηιωάννου.

Στον αντίποδα, για τους τίτλους των Εικόνα Ήχος, ΕΤΜΑ, Intramet, Promota, ΝΕΛ, Χαλυβδοφύλλων, Sex Form, Lavipharm, Βερνίκος, αλλά και για 32 μετοχές ακόμη οι απώλειες ξεπερνούν το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v