Ξεκαθαρίστε με τις μετοχές των 0,30!

Τι διαφορά έχει αν ο καθηγητής βαθμολογήσει ένα γραπτό μαθητή του με 1 ή με 3; Ποια είναι η διαφορά του 1 με το 3; Στο χρηματιστήριο, όμως, ακόμη και ένα σεντ δημιουργεί τεράστιες διαφορές. Ωστόσο, στη συνείδηση των επενδυτών οι μετοχές των 0,30 ευρώ έχουν ελάχιστες διαφορές με εκείνες των 0,20. Όταν μία μετοχή έχει ήδη καταταχθεί σε αυτή την κατηγορία, το χειρότερο σενάριο είναι η... αναστολή της διαπραγμάτευσης...

Ξεκαθαρίστε με τις μετοχές των 0,30!
Τι διαφορά έχει αν ο καθηγητής βαθμολογήσει ένα γραπτό μαθητή του με 1 ή με 3; Ποια είναι η διαφορά του 1 με το 3; Στο χρηματιστήριο, όμως, ακόμη και ένα σεντ δημιουργεί τεράστιες διαφορές.

Ωστόσο, στη συνείδηση των επενδυτών οι μετοχές των 0,30 ευρώ έχουν ελάχιστες διαφορές με εκείνες των 0,20. Όταν μία μετοχή έχει ήδη καταταχθεί σε αυτή την κατηγορία, το χειρότερο σενάριο είναι η... αναστολή της διαπραγμάτευσης...

Κακά τα ψέματα! Η αγορά έχει ήδη χαράξει τις διαχωριστικές της γραμμές. Υπάρχουν οι μετοχές των 0,30 ευρώ και οι άλλες. Υπάρχουν οι μετοχές της απαξίωσης και εκείνες που παλεύουν για να μη φτάσουν σ’ αυτό το σημείο.

Υπήρξε πριν από λίγο καιρό μία πρόταση να αναστέλλεται η διαπραγμάτευση μιας μετοχής αν η τιμή της υποχωρεί κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Όσο περνάει ο καιρός τόσο αρχίζουμε να συμβιβαζόμαστε με αυτή την ιδέα.

Δεν είναι εικόνα αυτή για το χρηματιστήριο, να υπάρχουν τόσες μετοχές στη ζώνη του λυκόφωτος...

Οι επιχειρηματίες ας πάρουν τα μέτρα τους. Πρέπει να αναγκαστούν να προστατεύσουν την περιουσία των συνεταίρων τους. Αν δεν μπορούν να το κάνουν, ας έρθουν έπειτα από καιρό με επιχειρηματικά πλάνα για να μας πείσουν ότι δικαιούνται να επιστρέψουν στο ταμπλό.

Κι ο κόσμος; Τι θα γίνουν όλοι εκείνοι που έχουν αγοράσει μετοχές στα 3 και στα 4 ευρώ και σήμερα βλέπουν την τιμή της μετοχής τους στα 0,30 ή στα 0,20 λεπτά; Αυτοί έχουν ήδη χάσει τα χρήματά τους.

Τη διαφορά δεν την κάνουν οι μερικές εκατοντάδες ευρώ, όταν έχουν χαθεί χιλιάδες. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι αυτό, αλλά αν θα επιτρέψουμε στους ”πονηρούς” να κάνουν τα παιγνίδια τους.

Είτε να σκουπίσουν τις μετοχές των μικρών και αδυνάτων σε αυτά τα επίπεδα είτε να ξεφορτώσουν τα σκουπίδια τους στα κεφάλια μας. Αν η μετοχή αξίζει περισσότερα, ας έχουν τον φόβο της αναστολής.

Κι έτσι, να μην αφήνουν τα πράγματα να φτάνουν στα όριά τους. Αν η μετοχή τους δεν αξίζει ούτε καν αυτά τα 30 σεντς, ας αποσυρθεί για να μην καούν κι άλλοι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v