Αϊ-Βασίλης και για τους... μικρούς

Δεν βλάπτει και λίγος τζόγος λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά στη δευτεραθλήτρια –από πλευράς απόδοσης– της Ευρώπης Σοφοκλέους. Στο ρυθμό των ημερών κινούνται όσοι δραστηριοποιούνται κυρίως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με τον δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας να υπεραποδίδει έναντι του συνόλου της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο πνεύμα των ημερών οι ”ισχυροί” παίκτες της αγοράς πηγαίνουν... πάσο, αφήνοντας το παιχνίδι στα χέρια των μικρότερων.

Έτσι, περισσότερο στη λογική του τζόγου και λιγότερο των θεμελιωδών μεγεθών διαμορφώνεται στο +2,4% το ποσοστό μεταβολής του δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας, ξεπερνώντας σε απόδοση το σύνολο των κλαδικών δεικτών.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως στη δεκάδα των μετοχών με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα και απόδοση συμπεριλαμβάνονται τίτλοι όπως Κλωνατέξ, Lannet, Κλωστήρια Ναούσης, Alfa Alfa Holdings, ΑΛΤΕ και άλλοι αυτής της κατηγορίας.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, φαίνεται πως ο Γενικός Δείκτης θα προσεγγίσει την περιοχή των 2.800 μονάδων μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής, προσφέροντας όμως… άλλοθι σε όσους ενδιαφέρονται να κινηθούν τώρα προς το κλείσιμο της χρονιάς στον κερδοσκοπικό ρυθμό της Πρωτοχρονιάς.

Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση ανάλογη είναι η επικινδυνότητα που αναλαμβάνεται από όσους συμμετέχουν στη σχετική διαδικασία. Ακόμα, όμως, και στο πλαίσιο του περιγραφόμενου παιχνιδιού θα πρέπει να σημειωθεί πως υπεραντιδρούν μετοχές εταιριών όπως των Αθηνάς (7,8%), ΑΕΓΕΚ (5,6%), Έλτον (7,7%), Sanyo (5%) αλλά και Χατζηιωάννου (5,1%), Altec (7,8%), Info-Quest (5,6%).

Διαφορετικού περιεχομένου θα πρέπει να θεωρηθεί η, για πολλοστή συνεδρίαση, θετική αντίδραση της Γενικής Τράπεζας (με νέα υψηλή τιμή στα 8,76 ευρώ), αλλά και η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της συσσώρευσης διαρκείας για τη μετοχή της Εγνατίας Τράπεζας (με υψηλή τιμή σήμερα στα 2,72 ευρώ).

Στο πνεύμα των ημερών θα επιδιώξει να παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς και η στήλη, καθώς φαίνεται πως εξασφαλίζεται για τον επόμενο κύκλο του Ιανουαρίου σημείο αναφοράς - εκκίνησης για τον FTSE-20 σταθερά υψηλότερα των 1.520 μονάδων (και ειδικότερα των 6.080 μονάδων για τον τραπεζικό δείκτη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v