”Ψαρεύοντας” στα χαμηλά

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται γύρω από τις 2.770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, αν και ξεχωρίζουν σταδιακά οι επενδυτικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την αγορά, τουλάχιστον στη διάρκεια του επόμενου κύκλου του Ιανουαρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μικρής έκτασης και ισχύος διολίσθηση του FTSE-20, ανεπαίσθητη θα λέγαμε, προς τις 1.540 μονάδες δίνει έδαφος για δραστηριοποίηση κυρίως στον Mid-Cap 40.

Από τον συγκεκριμένο δείκτη θα πρέπει να προσεχθεί, εν όψει του επόμενου κύκλου του Ιανουαρίου, το θετικό σερί της Γενικής Τράπεζας, με τρέχουσα τιμή πλέον στα 8,48 ευρώ, ενώ εντολές αγοράς δόθηκαν και στη νέα υψηλή τιμή των 8,52 ευρώ.

Μία ακόμη μετοχή μικρότερης τράπεζας, που επίσης θα απασχολήσει την αγορά τον επόμενο χρόνο, είναι αυτή της Εγνατίας (επίσης ενισχύεται κατά 1,52% στα 2,67 ευρώ).

Για τη μετοχή της Εγνατίας φαίνεται πως ολοκληρώνεται κύκλος συσσώρευσης περίπου 2 μηνών, σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, με ό,τι αυτό προοιωνίζεται για τη συνέχεια.

Αναμφίβολα, η τραπεζική συμμετοχή του Mid-Cap 40 (συμπεριλαμβανόμενης και της μετοχής της Τράπεζας Αττικής) θα βρεθεί αναπόφευκτα στον ρυθμό των εξελίξεων που θα χαρακτηρίσουν ευρύτερα τον κλάδο.

Αυτό κατά τη γνώμη αναλυτών της αγοράς δικαιολογεί τόσο την επιμονή των Γάλλων της Γενικής Τράπεζας όσο και εκείνων που ”μαζεύουν” μετοχές των Εγνατίας και Αττικής.

Στα 18,04 ευρώ εμφανίζονται σήμερα οι αγοραστές στην Intralot, προς τα 2,82 ευρώ στην Attica Group, ενώ κατά περίπου 1,2% διορθώνουν ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Τεχνική Ολυμπιακή και Εθνική Ακινήτων.

Από τον Small-Cap 80 ξεχωρίζουν η περαιτέρω αντίδραση προς τα 1,74 ευρώ της Info-Quest (καθώς πολλά φημολογούνται τελευταία), αλλά και η για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση προσπάθεια που καταβάλλεται σε Alfa Alfa Holdings, Axon και ΑΛΤΕ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η κατά 2,3% ενίσχυση της Θεμελιοδομής προς τα 1,32 ευρώ, η ελαχιστοποίηση της προσφοράς προς τα 1,70 ευρώ της Μπενρουμπή, αλλά και η υποχώρηση και πάλι χαμηλότερα του 1 ευρώ για τη μετοχή της Χατζηιωάννου, όπως και η συνολικότερα αρνητική εικόνα των μετοχών Κλωνατέξ, Ναούσης και Lannet.

Μεταξύ των μετοχών που συνεχίζουν ανοδικά αναφέρεται και ο Νάκας, καθώς λόγω της υψηλής μερισματικής απόδοσης προσελκύει (και βραχυπρόθεσμα) επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης εισηγμένης είναι κατά την εκτίμηση αναλυτών ενδεικτική των επενδυτικών ευκαιριών που αδικαιολόγητα παραμένουν κρυμμένες στον... βυθό της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v