Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το deal Μυτιληναίου-Alcan στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμούν οι αναλυτές πως θα βρεθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση το deal της Μυτιληναίος με την Alcan, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα της αγοράς, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τάσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Το deal Μυτιληναίου-Alcan στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

Σε ”καλή” διάθεση παραμένει η Σοφοκλέους, καταγράφοντας υψηλά 37 μηνών, αναφέρει η Εγνατία Finance, που –όπως επισημαίνει– δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην εικόνα της αγοράς στην παρούσα φάση, με τις τιμές να ακολουθούν σταθεροποιητικές τάσεις.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος του έτους, και δη ύστερα από τη σημαντική άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα της αγοράς δύο συνεδριάσεις πριν από το τέλος του έτους, ενώ συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί σε Μυτιληναίο και Αλουμίνιον.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποκόμισης κερδών.

Η Proton Securities εκτιμά πως η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων και οι κινήσεις ”καλλωπισμού” θα καθορίσουν την τάση στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του έτους, με τη Μυτιληναίος να είναι σήμερα στο επίκεντρο.

Η Eurocorp αναφέρει πως το momentum παραμένει ”ισχυρό”, δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, ύστερα από τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

Το deal της Μυτιληναίος: Η Marfin Analysis αναφέρει πως η απόκτηση του ποσοστού που κατείχε η Alcan στην Αλουμίνιον της Ελλάδος από τον όμιλο Μυτιληναίου δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα αφενός να επεκταθεί σε μια νέα ”σημαντική” αγορά και αφετέρου να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες που θα προκύψουν.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως εκτός από τον τομέα του αλουμινίου η συμφωνία είναι σημαντική για τις ευρύτερες δραστηριότητες του ομίλου, καθώς αναμένεται να προσφέρει στη ΜΕΤΚΑ τη δυνατότητα να υλοποιήσει την κατασκευή της µονάδας ενέργειας που χρειάζεται η Αλουµίνιον της Ελλάδος, γεγονός που αναμένεται ταυτόχρονα να δώσει στον όμιλο Μυτιληναίου τη δυνατότητα να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οµίλους παραγωγής και διανοµής ενέργειας της ελληνικής αγοράς.

Στις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν για τον όμιλο Μυτιληναίου αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως στην παρούσα φάση διατηρεί τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή.

Στο επίκεντρο εκτιμά η Alpha Finance πως θα βρεθεί σήμερα η μετοχή της Μυτιληναίος, ενώ επισημαίνει πως το κόστος της εξαγοράς των 6,95 ευρώ ανά μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι με σημαντικό discount σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος (των 12,72 ευρώ), κυρίως επειδή ο όμιλος αναμένεται να επιλύσει τα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αλουμίνιο.

Τι έγινε χθες: Με υπεραπόδοση της μεσαίας, αλλά και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε σε νέα υψηλά έτους, με τον όγκο των συναλλαγών όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v