Εφερε τις 2.800 μονάδες ο Αϊ-Βασίλης!

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο Δείκτης αντέδρασε οριακά υψηλότερα και των 2.800 μονάδων, τη στιγμή που επιμέρους στοιχήματα παίζονται στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Κέρδη για Μυτιληναίο και ΜΕΤΚΑ, στο -12% η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατακτήθηκε μέχρι στιγμής, ενδοσυνεδριακά, και η κορυφή των 2.800 μονάδων. Στο ταμπλό παίζονται ενδιαφέροντα ενδεχόμενα για μετοχές εταιριών που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο προσκήνιο.

Η μετοχή της Μυτιληναίος αντέδρασε μέχρι την υψηλή τιμή των 7,08 ευρώ (+1,3%), για να ακολουθήσει η ΜΕΤΚΑ προς τα 5,3 ευρώ (2,4%). Την ίδια στιγμή κατά 12% υποχωρούσε η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, προς τα 11,2 ευρώ.

Από το μέτωπο της περιφέρειας οι μέχρι στιγμής διαθέσεις είναι μάλλον ήπιες με κύριο χαρακτηριστικό τη συγκριτικά περιορισμένη προσφορά σε μετοχές των Κλωνατέξ (σε αντίθεση με τον Γιαννούση), ενώ αντιδρούν ΑΛΤΕ, ΑΕΓΕΚ, Info-quest, Αττι-κατ και ΕΛΓΕΚΑ, Intracom Κατασκευές και Elmec Sport.

Από το άλλο ενδιαφέρον μέτωπο, των μικρότερων τραπεζών, για τη μετοχή της Γενικής Τράπεζας συνεχίζεται η ανοδική πορεία προς τα 8,88 ευρώ, ενώ για την Εγνατία Τράπεζα (στα 2,79 ευρώ) ενισχύεται η χθεσινή εκτίμηση πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία συσσώρευσης.

Για τη μετοχή της Τράπεζας Αττικής η τιμή παραμένει σταθερή στα 4,40 ευρώ, ενώ με μικρές απώλειες κινούνται Attica Group και Στρίνζης.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,3 προς 1, ενώ η συγκριτική αύξηση των συναλλαγών αποτελεί, από τεχνικής πλευράς, θετική ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v