Το περιφερειακό πάρτι κράτησε ελάχιστα

Χάνεται η επαφή με την κορυφή των 2.800 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, τη στιγμή που επιμέρους κινήσεις σκορπίζουν τον χθεσινό ενθουσιασμό στην περιφέρεια και βαραίνουν με τη σκιά τους την προτελευταία συνεδρίαση της χρονιάς. Σημαντική η προσφορά και η πίεση στη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμφίβολα, το θέμα της ημέρας είναι η συμφωνία της Μυτιληναίος για την απόκτηση του 53% της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Καλώς ή κακώς, ανάλογα με το πώς βλέπει ο κάθε παράγοντας και ενδιαφερόμενος τα όσα ακολουθούν, δεν περνά απαρατήρητη η κατακόρυφη υποχώρηση της τιμής της μετοχής της Αλουμίνιον της Ελλάδος μέχρι και κατά 14% (στα 10,5 ευρώ), με αυξημένη μάλιστα προσφορά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων εγείρεται σειρά ερωτημάτων, καθώς η παρενέργεια είναι άμεση και δεν συνάδει ούτε με την ιστορία ούτε με το μέγεθος της ΑτΕ.

Στα επιμέρους θέματα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υπεραντίδραση της μετοχής της Coca-Cola Τρία Έψιλον προς τα 18 ευρώ με αύξηση συναλλαγών, στη μικρή άνοδο των Εθνικής, Eurobank που συντηρεί το προβάδισμα της κεφαλαιοποίησης υπέρ της πρώτης, ενώ κατοχυρώνεται νέα υψηλή τιμή προς τα 20,46 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Συνολικότερα, όμως, το κλίμα σήμερα είναι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι ήταν χθες, με την αναλογία των ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2, ενώ σε μια σειρά τίτλων σημειώνονται είτε σημαντικές πωλήσεις (ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια η προσφορά στη Lannet) είτε μεγάλη υποχώρηση (κατά 7% υποχωρεί η μετοχή της Κλωστήρια Ναούσης).

Επίσης, στο -13% και στα 0,20 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Alfa Alfa Holdings και στα 0,21 ευρώ της ΑΛΤΕ, δίνοντας την εντύπωση πως το χθεσινό ξέσπασμα διευκόλυνε ορισμένους να ”καλύψουν” άμεσα υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς με αυτά και με εκείνα, μέχρι στιγμής, στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας -παρά το χθεσινό θετικό κλίμα- η κατάσταση διαμορφώνεται και πάλι αρνητική για τους ”αδύναμους” της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v