Ολίσθηση λόγω κατοχύρωσης κερδών

Ήπιων τόνων η αποκόμιση κερδών, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και μέχρι στιγμής καταγράφεται κάπως πιο επιθετική στον ΟΤΕ. Στο 1 προς 3 η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με επιμέρους επιλογές από τη μεσαία να ξεχωρίζουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το πρώτο ενδεχόμενο από τα δύο που εξέταζαν οι αναλυτές, αυτό της κατοχύρωσης κερδών, υλοποιείται μέχρι στιγμής.

Με περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερη πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ (χαμηλό στα 13,34 ευρώ), και λιγότερο σε Εθνική (χαμηλότερη τιμή στα 24,6 ευρώ), Eurobank (25,8 ευρώ) και Πειραιώς (13,04 ευρώ), ενώ η σχέση πτωτικών - ανοδικών διαμορφώνεται σημαντικά υπέρ των πρώτων στο περίπου 3 προς 1, με πίεση κυρίως σε μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τη μεσαία ξεχωρίζουν για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η άνοδος κατά 2,8% του ΟΛΠ, υψηλότερα και των 11,06 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές η αντίδραση του Αλουμινίου κατά 3,4% στα 11,58 ευρώ, αλλά και των Εγνατίας στα 2,90 ευρώ, Αττικής στα 4,70 ευρώ, Γενικής στα 9,50 ευρώ και Άττικατ στα 2,82 ευρώ.

Αντιθέτως, στο -11,8% υποχωρούσε κατ’ αρχήν η μετοχή της Alfa Συμμετοχών (15 λεπτά), καθώς και οι Άττικατ (30 λεπτά), Αlfa Energy στα 1,45 ευρώ, αλλά και η Προοδευτική στα 36 λεπτά, η Intersonic στα 15 λεπτά και ορισμένες ακόμη μετοχές.

Για την επόμενη ώρα, χωρίς ιδιαίτερο νεύρο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να αναζητηθεί η ισορροπία της αγοράς, ενδεχομένως σε επίπεδο υψηλότερο των 2.805 μονάδων, όπου και θα φανεί βραχυπρόθεσμα η διάθεση όσων επιθυμούν αντίδραση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.820 μονάδων.

Ας μη διαφεύγει την προσοχή μας πως στην πρωινή τους ανάλυση οι χρηματιστηριακές αναφέρονταν στην ανάγκη ενίσχυσης των συναλλαγών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v