”Με το δεξί” πάνω από τις 2.800 μονάδες

Με το... καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της η αγορά για άμεση υπέρβαση των 2.800 μονάδων. Αυξημένη η ζήτηση για Εθνική, ”φουριόζος” ο ΟΤΕ, συνεχίζουν να αντιδρούν Γενική, Εγνατία, ενώ το Αλουμίνιο αντιδρά, τη στιγμή που κυοφορούνται εξελίξεις στον ακτοπλοϊκό χώρο. Σημαντικά κέρδη για μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ. Στο 2 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ποδαρικό με το δεξί.

Διαψεύδονται ως προς το ενδιαφέρον οι αρχικές μας εκτιμήσεις για την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς.

Η ιδιαίτερα θετική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και η προεξόφληση ενός καλού ”ανοίγματος” το απόγευμα στη Ν. Υόρκη φέρνουν τους αγοραστές από νωρίς σε παράταξη ”μάχης”.

Μοχλός και αιχμή της αντίδρασης υψηλότερα των 2.800 μονάδων παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, πλην όμως ενισχύεται εξίσου ο τηλεπικοινωνιακός και υπεραποδίδει ο Δείκτης υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε από νωρίς στο περίπου 2 προς 1, με τις συναλλαγές να θεωρούνται ικανοποιητικές –για την περίοδο αυτή– και να διαχέονται σε ευάριθμη ομάδα μετοχών.

Επιθετικότατα ξεκίνησαν στην Εθνική, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα και ισχυροποίηση της τάσης καταγράφεται για τη μετοχή των ΟΤΕ (προς τα 13,5 ευρώ), Πειραιώς (προς τα 13,44 ευρώ), αλλά και Intracom (προς τα 4,08 ευρώ).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η αντίδραση κατά 3,2% της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η επιθετική φορά της Εγνατίας (όπου προφανώς κυοφορούνται εξελίξεις), η νέα άνοδος της Γενικής, οι αυξημένες συναλλαγές στα Goody’s, η θετική πορεία των Μυτιληναίου – Μέτκα και η ”αφύπνιση” της Attica Group.

Με αυξημένες συναλλαγές υπεραντιδρούν οι μετοχές των Κλωνατέξ, Γιαννούση, Νάουσας, Fanco, ενώ ποσοστό μεταβολής υψηλότερα του 2% καταγράφουν οι τίτλοι των Ιντρακάτ, Ridenco, Intracom, Asko καθώς και ορισμένοι άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v