Ο Τύπος της Τετάρτης

Για τη ρύθμιση των οφειλών του ΙΚΑ, τις πρώτες αντιδράσεις στον προϋπολογισμό του 2005, το μπλόκο του ΣτΕ στα έργα του Μαλιακού, το ”καπέλο” στις τιμές της βενζίνης, τις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών, το νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το ασφαλιστικό κάνουν λόγο τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό του 2005 αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Έλλειμμα: Μαύρη τρύπα 1,1 δισ. ευρώ η απογραφή του πρώτου έτους είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Ημερησία”, υστέρηση εσόδων το 2004 κατά 1,15 δισ. ευρώ, αναφέρει το ”Κέρδος”, χαμηλά έσοδα ”ψήλωσαν” το έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ, σχολιάζει η ”Ελευθεροτυπία”, μεγάλωσε η ”μαύρη τρύπα” των ταμείων του Δημοσίου, σχολιάζει ”το Βήμα”, η υστέρηση εσόδων ώθησε το έλλειμμα στο 5,8% το 2004, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, μαύρη τρύπα 1,2 δισ. ευρώ τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό, σχολιάζουν ”τα Νέα”, πάνω από 6% το έλλειμμα του 2004, αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος.

Μαλιακός: Αντιδράσεις για το μπλόκο στα έργα του Μαλιακού, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας” για το θέμα, σύννομο το έργο στο Μαλιακό, σχολιάζει η ”Εξπρές”, πονοκέφαλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τα έργα, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, μπλόκο του ΣτΕ σε έργα του Μαλιακού, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

ΙΚΑ: Έως 3 Μαΐου η ρύθμιση για τα χρέη προς το ΙΚΑ, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, μέχρι 3 Μαΐου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ, αναφέρει το ”Κέρδος”, ρυθμίζονται οι οφειλές στο ΙΚΑ με προκαταβολή 5%, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών του ΙΚΑ κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

Ασφαλιστικό: Στο τραπέζι πάλι το ασφαλιστικό, αναφέρει χαρακτηριστικά η ”Ημερησία”, νέος γύρος συζητήσεων με ασφυκτικές προθεσμίες είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”, για παρέμβαση Καραμανλή για λύση στο ασφαλιστικό κάνει λόγο η ”Εξπρές”, κρίσιμη συνάντηση Καραμανλή-Αλογοσκούφη για το ασφαλιστικό, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, πάλι στο τραπέζι το ασφαλιστικό των τραπεζών, σχολιάζει ”το Βήμα”, για ενδείξεις νέας κινητικότητας στο ασφαλιστικό των τραπεζών κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, νέος γύρος επαφών για το ασφαλιστικό των τραπεζών, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”τα Νέα”, σε αναζήτηση ενιαίας γραμμής οι τράπεζες, σχολιάζει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

Βενζίνη: Καπέλο 11,2% στις τιμές της βενζίνης σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, καίνε οι τιμές στην Ελλάδα, σχολιάζει το ”Κέρδος”, η ακριβότερη προ φόρων βενζίνη της ΕΕ στην Ελλάδα, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ακριβή η βενζίνη στην Ελλάδα, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, για υπερκέρδη στα καύσιμα κάνει λόγο η εφημερίδα ”τα Νέα”.

Κινητοποιήσεις Αγροτών: Τελεσίγραφο αγροτών έως 20 Ιανουαρίου, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Attica Holdings: Κοντά στην εξαγορά του 11,3% της HDF βρίσκεται η Attica Holdings, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”.

Βασικός Μέτοχος: Νέα προειδοποίηση Δήμα για τον βασικό μέτοχο, διπλό ”όχι” από Βάσω στα σενάρια συναίνεσης, είναι τα σχόλια της ”Ημερησίας” στην πρώτη σελίδα.

Προϋπολογισμός: Δύσκολο στοίχημα η εκτέλεση του προϋπολογισμού, σχολιάζει το Κέρδος”, με πρώιμα προβλήματα ο προϋπολογισμός 2005, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

Τράπεζες: Το ΔΝΤ ελέγχει τις τράπεζες, σχολιάζει η εφημερίδα ”Εξπρές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v