Συσσώρευση ελλείψει ειδήσεων

Ελλείψει ειδήσεων από τον τραπεζικό κλάδο και τον ΟΤΕ, το ενδεχόμενο της συσσώρευσης ενδεχομένως και της ήπιας διολίσθησης συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Είναι προφανές, όμως, πως μεσοπρόθεσμα η φορά της αγοράς παραμένει ανοδική με τάση ισχυροποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την επιχειρηματική κίνηση-”καταλύτη” αναζητούν και περιμένουν στην αγορά.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση πως μέχρις ότου υπάρξουν απτά αποτελέσματα από τα δύο ανοικτά μέτωπα (Aσφαλιστικό τραπεζών, ΟΤΕ), στην αγορά θα κυριαρχεί διάθεση αναδιάρθρωσης και συσσώρευσης.

Σε αυτό το ενδεχόμενο αναφέρονται στην πρωινή τους αναφορά η Σίγμα Χρηματιστηριακή, Εγνατία Finance, ενώ η Εθνική Χρηματιστηριακή συσχετίζει τη βραχυπρόθεσμη τάση στο Χ.Α. με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Alpha Finance εκτιμά πως η τελευταία διάθεση πακέτου μετοχών της Cosmote (βλ. σχετικό θέμα) μπορεί να συντηρήσει επιμέρους το θετικό κλίμα.

Σε αυτήν την περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο αντίδρασης της μετοχής του ΟΤΕ σε τιμή όχι σημαντικά χαμηλότερα των 13 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ξένο ”βραχυπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο” με τιμή κτήσης στα 12,5 ευρώ ρευστοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της θέσης του από τα 13,6 ευρώ μέχρι και προχθές.

Ελλείψει ειδήσεων, η Proton Χρηματιστηριακή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω βραχυπρόθεσμης διόρθωσης, κάτι που θα διαμορφωθεί (ή όχι) από την αντοχή της Εθνικής στα 24,70-24,75 ευρώ, της Alpha στα 25,90-26 ευρώ και της Eurobank στα 25,4 ευρώ.

Βέβαια, παρατηρείται πως σε περιφερειακό επίπεδο (Αttica Group, Αλουμίνιον της Ελλάδος, μικρότερες τράπεζες, κατασκευές) η κινητικότητα είναι τις τελευταίες μέρες αξιοπρόσεχτη.

Γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζει ενδιαφέρον η αντίδραση μετοχών όπως οι Στρίντζης, Μινωικές, Βιοτέρ, Γενική, Εγνατία, αλλά και η ΕΧΑΕ παρουσιάζει ενδιαφέρον βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v