Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ενδεχόμενο ”πάγωμα” των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, η κινητοποίηση των βαμβακοπαραγωγών, η συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, αλλά και η εξαγορά ποσοστού της HFD από την Attica Group είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ενδεχόμενο ”πάγωμα” των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, η κινητοποίηση των βαμβακοπαραγωγών, η συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, αλλά και η εξαγορά ποσοστού της HFD από την Attica Group είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Κοινοτικές Χρηματοδοτήσεις: Με πάγωμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για έξι έως οκτώ μήνες απειλείται η χώρα μας από την Κομισιόν αν δεν πάρει μέτρα για τις συμπληρωματικές συμβάσεις και τις ”επί έλαττον δαπάνες”, δύο τρικ που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση για να καλυφθούν οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΚΠΣ: Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κονδύλια ύψους έως 1 δισ. ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ μέχρι και το 2008 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τιμάριθμος: Με άνοδο έκλεισε ο τιμάριθμος το 2004 σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 3,2%-3,3%.

Βασικός Μέτοχος: Να γίνει συμβατός με το Κοινοτικό Δίκαιο ο νόμος για τον βασικό μέτοχο ζητεί ο επίτροπος κ. Δήμας, σύμφωνα με Τα Νέα.

Βαμβακοπαραγωγοί: Αντιμέτωπη με τους αγρότες βρίσκεται η κυβέρνηση αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι βαμβακοπαραγωγοί φέρονται αποφασισμένοι να κλείσουμε με τα τρακτέρ την Εθνική Οδό.

Σοφοκλέους: Περαιτέρω αύξηση παρουσίασε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο τον τελευταίο μήνα του 2004, τόσο στο σύνολο της αγοράς όσο και στους τρεις δείκτες FTSE, ενώ ενδιαφέρον είναι και το ότι στο σύνολό τους οι αλλοδαποί παρέμειναν περισσότερο αγοραστές παρά πωλητές, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Οικοδομές: Από την 1/1/2006 θα επιβληθεί ΦΠΑ στις νέες οικοδομές αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζα, ενώ παράλληλα τονίζει πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει φορο-επιδρομή για την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: ”Αγκάθι” αποτελεί το ασφαλιστικό για τις Εμπορική και Alpha Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για επαφές μεταξύ στελεχών των δύο ιδρυμάτων.

ΟΠΑΠ: Αν τελικά υλοποιηθεί το σενάριο νομιμοποίησης των ”κουλοχέρηδων” θα αποτελέσουν ένα ακόμη τυχερό παιχνίδι προκαθορισμένης απόδοσης του ΟΠΑΠ, σημειώνει η Ημερησία.

Αγροτική Τράπεζα: Σχέδια απόσχισης δραστηριοτήτων εξετάζει η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως ο αγροτικός τομέας παραμένει βασικός κορμός των δραστηριοτήτων της.

Attica Group: Πιο κοντά φέρνει τους ομίλους Attica Group και Μινωικές Γραμμές η συμφωνία εξαγοράς μεριδίου της HFD από τον Π. Παναγόπουλο, αναφέρει η Ημερησία.

ΕΥΔΑΠ: Η ΕΥΔΑΠ προκαλεί με ημερήσια άνοδο 14% μετά την κατάφωρη παραπλάνηση των επενδυτών τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα κάνει λόγο για κατακριτέα σιωπή από τις χρηματιστηριακές αρχές.

ΟΛΠ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόταση για συγχρηματοδότηση επενδυτικών έργων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από ιδιώτες, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v