Ειδήσεις ”ετοιμάζουν” οι μικρές τράπεζες

Η διακύμανση του Γ.Δ. μπορεί να περιορίζεται σε στενό εύρος και να εναλλάσσεται από θετική σε αρνητική, όμως η πορεία συγκεκριμένων μετοχών μικρότερων τραπεζών προετοιμάζει το έδαφος για την είδηση που περιμένει η αγορά. Στο περίπου 1,5 προς 1 η σχέση ανοδικών–πτωτικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σε στενότατο εύρος διακύμανση του Γ.Δ. (2.846-2.852) αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα, κυρίως όμως τη διάθεση αναμονής που επικρατεί στην αγορά.

Με τις μετοχές των Εθνικής, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ λίγο χαμηλότερα και τις Eurobank, Cosmote, Γερμανός, Πειραιώς με μικρά κέρδη, ισορροπεί μέχρι στιγμής σε ανάλογο εύρος και ο FTSE-20.

Από τις μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η Hyatt, καθώς με αύξηση συναλλαγών η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται υψηλότερα προς τα 9,18 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονται ψηλά προς τα 22 ευρώ για τη μετοχή της Τιτάν.

Όμως, η τάση διαμορφώνεται θετικότερη στον MID-40, καθώς σε Αττικής, Γενική και Εγνατία οι αγοραστές εμφανίζονται προς τα 5,30, 10,54 και 3,36 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της Εγνατίας, οι συναλλαγές των περίπου 300.000 τεμαχίων στις 11:45 ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της Σοφοκλέους πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται συγκριτικά και για τη μετοχή του ΟΛΠ, με τους αγοραστές να εμφανίζονται μέχρι τα 11,76 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών–πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, ενώ με βάση τις συναλλαγές στα πρώτα 40 λεπτά ξεχώριζαν Domus, Μπουτάρης, Αγροτική Τράπεζα, Q&R, Χατζηιωάννου, Σπύρου, Vivere, Αspis Bank, Elmec Sport και Alpha Γκρίσιν.

Για την επόμενη ώρα απομένει η επιβεβαίωση του εύρους διακύμανσης γύρω από τις 2.847 μονάδες, με τους αγοραστές – πωλητές να αναζητούν κυρίως στην Εγνατία και δευτερευόντως στις Γενική και Αττικής την είδηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v