Ο Τύπος της Τρίτης

Στο ενδεχόμενο διακοπής των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε., στις ανατιμήσεις, στην ανεργία, στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και του λιανεμπορίου, αλλά και στη διαδικασία εισαγωγής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α. αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο ενδεχόμενο διακοπής χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε., στις ανατιμήσεις, στην ανεργία, στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και του λιανεμπορίου, αλλά και στην διαδικασία εισαγωγής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α. αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Κομισιόν: Με διακοπή χρηματοδοτήσεων, άνω των τεσσάρων δισ. ευρώ, απειλούν την Ελλάδα οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες επί χρόνια διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών στην υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στα ΚΠΣ σημειώνει η Καθημερινή.

Για τριπλό ευρω-χαστούκι κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί την Ελλάδα με απώλεια κοινοτικών πόρων δισεκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο γιατί εντόπισε σοβαρά προβλήματα και παρατυπίες στις συμβάσεις και στις εκτελέσεις των έργων, αλλά και επειδή η χώρα μας αντί να βελτιώσει το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του Γ΄ ΚΠΣ, όπως είχε δεσμευτεί, επιχείρησε να παραπλανήσει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Ισχυροποίηση του κριτηρίου του δημόσιου χρέους και ελαστικότερη αντιμετώπιση των ελλειμμάτων προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας που προωθεί η λουξεμβουργιανή προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Κόκκινοι Κωδικοί: Ανησυχία υπάρχει στην αγορά για τους κόκκινους κωδικούς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως καταλογίζεται ελλιπής καταγραφή των ”επισφαλειών”.

Ανατιμήσεις: ”Ποδαρικό” με ανατιμήσεις, στην πλειονότητά τους υψηλότερες του πληθωρισμού, κάνει το 2005 στους καταναλωτές, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα να δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή πως ”δεν παραγνωρίσαμε ποτέ ότι υπάρχει ακρίβεια”, αναφέρει Το Βήμα.

Έργα: Στο 55%-60% εκτινάχθηκαν οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι εργοληπτικές επιχειρήσεις για την ανάληψη κατασκευής δημόσιων έργων μετά την αλλαγή του νόμου με τον οποίο καθιερώθηκε το μειοδοτικό σύστημα ανάδειξης αναδόχου, σύμφωνα με Το Βήμα.

Κλωστοϋφαντουργία: Η ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών της κλωστοϋφαντουργίας ουσιαστικά αποτυπώνει την εξαιρετικά δύσκολη θέση αυτού του σημαντικού για την ελληνική οικονομία κλάδου, οι φορείς του οποίου εκπέμπουν SOS για τη λήψη δέσμης μέτρων για την στήριξή του, επικαλούμενοι το μέγεθος της παραγωγής και τις εξαγωγές του ενιαίου τομέα από το βαμβάκι μέχρι το έτοιμο ένδυμα, τονίζει το Κέρδος.

Ανεργία: Αυξήθηκαν κατά 20.715 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ μέσα σε ένα μήνα επισημαίνει Το Βήμα.

Λιανεμπόριο: ”Αφανείς αξίες” ύψους τουλάχιστον 1,67 δισ. ευρώ θα εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου της χώρας από την υποχρεωτική αναπροσαρμογή της αξίας των γηπέδων, οικοπέδων και κτιριακών εγκαταστάσεών τους, επισημαίνει το Κέρδος.

Σούπερ Μάρκετ: Υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, αντίστοιχο με αυτό των υπολοίπων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του κλάδου και με χαρακτηριστικά ενός υγιούς περιβάλλοντος ανταγωνισμού, εσωτερικά και σε σχέση με τους προμηθευτές, παρουσιάζει ο κλάδος του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα σούπερ μάρκετ την οποία επικαλείται η Εξπρές.

Διαφημιστική Δαπάνη: Νέο ρεκόρ σημείωσε κατά το 2004 η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ, υπερβαίνοντας το όριο των 2 δισ. ευρώ, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως το ”φλουρί” της διαφημιστικής πίτας κέρδισαν τα περιοδικά.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ για δεσμευτικό διάλογο για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων αναμένεται εντός της εβδομάδας σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, που αναφέρει παράλληλα πως η ΟΤΟΕ ζητεί από τους τραπεζίτες τους άξονες των προθέσεών τους.

ΟΤΕ: Τις προσεχείς ημέρες επανέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου ο ΟΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, επιζητώντας συμφωνία για την υλοποίηση νέας εθελουσίας εξόδου του προσωπικού του Οργανισμού που θα προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως το νέο σχέδιο του προέδρου Π. Βουρλούμη αφορά στην εθελούσια έξοδο 4.000 εργαζομένων.

Εμπορική Τράπεζα: Έως τον Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου στην Εμπορική Τράπεζα ύψους 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Attica Group: Διαψεύδει ο πρόεδρος της Attica Group Π. Παναγόπουλος τα σενάρια περί συνεργασίας HFD και Blue Star Ferries.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Προς το Χ.Α. οδεύει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία σημειώνει πως η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων άναψε το ”πράσινο φως”.

Η Ημερησία αναφέρει πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέγραψε κέρδη ύψους 150 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2004, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τα ΕΛΤΑ και η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιριών σε ποσοστό έως 10%.

Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα: Εισήγηση-”βόμβα”, που θα αναπτυχθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή, θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομική φύση της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για κερδοσκοπική ιδιωτική εταιρία, αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική επισημαίνει πως η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων σταμάτησε τις πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v