Περιορισμένες πιέσεις στα ”βαριά”

Χαμηλότερα οδηγείται ο Γ.Δ. και η υψηλή κεφαλαιοποίηση με αιχμή τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ. Στο περίπου 1 προς 3 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών–πτωτικών, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται εκεί όπου υπάρχει... καπνός.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της ΔΕΗ και δευτερευόντως του ΟΠΑΠ να πιέζονται χαμηλότερα, διορθώνει προς τις 1.575 μονάδες ο FTSE-20.

Και αν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η υποχώρηση, με χαμηλές όμως συναλλαγές, είναι δικαιολογημένη από τα ιστορικά υψηλά, για τη ΔΕΗ το -1,8% επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την επιφυλακτικότητα, με την οποία καλώς ή κακώς αντιμετωπίζεται η μετοχή της Επιχείρησης.

Η διόρθωση έχει προσλάβει μεγαλύτερη διάσταση στο σύνολο της αγοράς, καθώς η αρχική σχέση 1,5 προς 1 διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 3.

Παρ’ όλα αυτά, οι μετοχές που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους βρίσκονται στο στόχαστρο όσων αναζητούν συνέργειες παραμένουν σε θετική τροχιά.

Πέραν των 3 τραπεζικών μετοχών (Αττικής, Γενική, Εγνατία), ανοδικά κινούνται (προς τα 11,64 ευρώ) η μετοχή των ΟΛΠ, Ολυμπιακής Τεχνικής (στα 4,12 ευρώ), Intralot (στα 20,20 ευρώ), ΕΧΑΕ (στα 8,10 ευρώ) και Αβαξ (στα 4,22 ευρώ), Chipita (στα 2,25 ευρώ), Μυτιληναίος (στα 7,02 ευρώ) και Hyatt στα 9,20 ευρώ (+3,2%).

Μεταξύ των μετοχών των οποίων η τιμή υποχωρεί ξεχωρίζει βεβαίως η ΑΕΓΕΚ στα 0,42 ευρώ (-17,7%), με συναλλαγές περισσότερες του 1,5 εκατ. τεμαχίων.

Υποχωρούν, όμως, με ποσοστό μεγαλύτερο του 8% μετοχές των Κλωνατέξ, Fitco, Intersonic, Promota, Informatics, Sex Form, Φιερατέξ, Ευκλείδης, Fanco, Εικόνα Ήχος, Προοδευτική και Βαρβαρέσος.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης αναμένουμε με ενδιαφέρον να φανεί η διάθεση όσων εμφανίζονται επιθετικά πωλητές, σε μετοχές συγκεκριμένων εταιριών, καθώς και το αν ο Γ.Δ. θα παραμείνει σε διακύμανση στο εύρος 2.835-2.847 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v