Πρωταγωνίστησαν οι πωλητές

Η ”γνώριμη” αρνητική εικόνα των σημαντικά περισσότερων πτωτικών από τις ανοδικές μετοχές συνοδεύτηκε από την υποχώρηση του Γ.Δ. και την καταγραφή υπολογίσιμων απωλειών για ”βαριά χαρτιά” όπως ο ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς και άλλες. Κέρδη για 3Ε, Τιτάν, Hyatt, αλλά και για τον δείκτη Mid 40.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Το ”διάλειμμα” της Παρασκευής είχε μικρή διάρκεια και από σήμερα κιόλας, η Σοφοκλέους επανήλθε στην τόσο γνωστή εικόνα με τις πτωτικές μετοχές υπερδιπλάσιες των ανοδικών.

Μάλιστα, αυτό φαίνεται να αποτελεί συνέχεια της εικόνας του 2004, κάτι που αναγκάζει αρκετούς επαγγελματίες του χώρου να αναφέρονται σε Χρηματιστήριο θετικών αποδόσεων με συνολικά χαμένους τους ιδιώτες επενδυτές, αλλά και όσους traders αψήφησαν τον κίνδυνο του Τ+3 και αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν (!).

Παρά ταύτα, η τάση παραμένει θετική, έστω και αν η πιθανότητα περαιτέρω διόρθωσης δείχνει αυξημένη, ενώ η τεχνική εικόνα παραπέμπει σε ”νότια” κίνηση.

Μάλιστα εκείνο που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους αναλυτές, είναι ότι σταδιακά δείχνει να εξαντλείται η δυναμική και όσων Δεικτοβαρών μετοχών βρέθηκαν πρόσφατα στο προσκήνιο και είχαν υποαποδώσει άλλων τίτλων σημαντικού ”ειδικού βάρους”.

Μάλλον αρνητική και η τεχνική εικόνα του Δείκτη, καθώς παρά το θετικό ξεκίνημα που τον οδήγησε στο υψηλό ημέρας των 2852,73 μονάδων, το τελικό κλείσιμο ήταν πολύ κοντά στο χαμηλό και συγκεκριμένα στις 2.826,58 μονάδες με απώλειες 0,80%, και ενώ είχε διασπαστεί καθοδικά το ”triple bottom” με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η διαφορετικότητα της σημερινής από τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, ήταν ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των πωλητών το σύνολο των αρνητικών πρωταγωνιστών (και όχι μόνο), πράγμα που σημαίνει ότι οι διαδικασίες του ”επίπονου διαχωρισμού” της Αγοράς επιταχύνονται (!).

Ο τζίρος στα γνωστά επίπεδα έφθασε τα 159,3 εκ. από τα οποία τα 6,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αξιοσημείωτα κέρδη Coca-Cola, ΗΥΑΤΤ, Τιτάν και με θετικό πρόσημο Γερμανός και Motor oil.

Αντίθετα, σημαντικότατες απώλειες για τον ΟΠΑΠ, σημαντικές για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ.Πετρέλαια, Ιντρακόμ, ΟΤΕ, Εμπορική, Πειραιώς, Folli Follie και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Eurobank, Cosmote, Εθνική, Ελ. Τεχνοδομική, ΚΑΕ.

Επανήλθε στην πεπατημένη η τελική εικόνα με 90 ανοδικές μετοχές έναντι 213 πτωτικών και για 19 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 9-19,61% (!).

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 500 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 8,30 ευρώ, ένα πακέτο 60.000 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 11,36 ευρώ και ένα πακέτο 1.000 τεμάχια της Folli Follie στα 22,02 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Folli Follie στα 21,35 ευρώ και δύο πακέτα των 295.690 και 805.000 τεμαχίων της Νεοχημικής στα 3,78 κια 3,41 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v