Η ατζέντα της Τρίτης

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εταιρίες Εξέλιξη και Πρόοδος. Επίσης, ανακοινώνεται ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου, καθώς και εκτιμήσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές του ιδίου μηνός.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.Ε.Χ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας κατόπιν σχετικού αιτήματος της μετόχου μειοψηφίας με ποσοστό 6,16% CFS Holdings S.A. δια του εκπροσώπου της κυρίου Παναγιώτη Κονταλέξη, στις 12:30, στα γραφεία της εταιρίας, Κανάρη 24, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Καθορισμός περιορισμών στην εξουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων της Εταιρείας αναφορικά με την επενδυτική της πολιτική και, ειδικότερα, αναφορικά με τις επενδύσεις της: α. επί μετοχών Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, επί μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων που εκδίδονται από ΑΕΔΑΚ καθώς και επί μετοχών εισηγμένων (ή μη) εταιρειών, οι οποίες (ΕΕΧ, ΑΕΔΑΚ, Εταιρείες) είτε είναι συνδεδεμένες με τον (ή ανήκουν στον) όμιλο της διαχειρίστριας ΕΠΕΥ είτε για το χαρτοφυλάκιο των οποίων παρέχει η τελευταία (ΕΠΕΥ) υπηρεσίες διαχείρισης (ή συμβουλευτικής διαχείρισης), β. επί χρηματοπιστωτικών μέσων τα οποία εκδίδονται ή διατίθενται στην ελληνική αγορά από εταιρείες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον (ή ανήκουν στον) όμιλο της διαχειρίστριας ΕΠΕΥ.

2. Λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στη διαχειρίστρια ΕΠΕΥ, τη Εταιρεία και τους μετόχους της τελευταίας.

3. Καθορισμός περιορισμών στην εξουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων της Εταιρείας αναφορικά με την επιλογή του μέλους του Χ.Α. που θα διενεργεί τις συναλλαγές της εταιρείας, ώστε να επιλέγεται το μέλος εκείνο που δεν ανήκει στο όμιλο της διαχειρίστριας ΕΠΕΥ και προσφέρει μικρότερο ύψος προμήθειας.

4. Εκλογή μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε.: Γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρίας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο Esperia Palace.

Διάφορα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεώργιος Σαλαγκούδης, θα παρευρεθεί στην κλειστή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στις 19:00, στα γραφεία του συνδέσμου.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Νοέμβριος 2004).

- Εμπορευματικές συναλλαγές (εκτιμήσεις – Νοέμβριος 2004).

Συνεντεύξεις τύπου

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου και Γιώργος Σαλαγκούδης, οι γενικοί γραμματείς, Νίκος Στεφάνου (Ανάπτυξης), Σπύρος Παπαδόπουλος (Βιομηχανίας), Γιάννης Τσουκαλάς (Έρευνας και Τεχνολογίας), Δημήτρης Βρεττάκος (Εμπορίου) και Αθανάσιος Σκορδάς (Καταναλωτή) και ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, Σπύρος Ευσταθόπουλος, ανακοινώνουν, σε συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιείται στις 9.45 π.μ., στο υπουργείο Ανάπτυξης (αίθουσα τύπου), στοιχεία για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Ανταγωνιστικότητα” μετά τις 12 Μαρτίου 2004 (ποσοστό απορρόφησης, μηνιαίοι ρυθμοί απορρόφησης, ποσά χρηματοδότησης και αριθμοί επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς που χρηματοδοτήθηκαν).

Διεθνείς εξελίξεις

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Νοέμβριος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Νοέμβριος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών χονδρικού εμπορίου (Δεκέμβριος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v