ΑΧΕ: Σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η προσοχή

Παραμένει θετική η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά ωστόσο πως ύστερα από την κατά 28,4% βελτίωση που έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες η εγχώρια αγορά θα πρέπει ενδεχομένως να ”πάρει μια ανάσα”.

ΑΧΕ: Σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η προσοχή
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Proton Securities σημειώνει πως η εγχώρια αγορά παραμένει ”εύρωστη”, επισημαίνοντας πως η ενδοσυνεδριακή προσφορά απορροφάται εύκολα.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities τονίζει πως η ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών αποτελεί θετική ένδειξη και επιβεβαιώνει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας, αν και –όπως επισημαίνει– η αγορά θα πρέπει να ”πάρει μια ανάσα” ύστερα από την κατά 28,4% βελτίωση που έχει καταγράψει τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η Εγνατία Securities εμμένει στην άποψή της ότι η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει θετική, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα μεσοπρόθεσμα.

Ωστόσο, η Εγνατία Securities συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εάν η ”αδυναμία” που εμφάνισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχιστεί.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Eurobank Securities πως θα επικρατήσουν στην εγχώρια αγορά σήμερα, καθώς -όπως εξηγεί- η ”ευαίσθητη” ψυχολογία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές ενδέχεται να επηρέασει τη Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η αγορά παρουσίασε ”μικτή” εικόνα, µε τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε 1,13% υψηλότερα, καθοδηγούμενος από τις μετοχές των Εθνικής, Τιτάν Τσιµέντα, ∆ΕΗ και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v