Με ώθηση από ΟΠΑΠ στα νέα υψηλά

Συνεδρίαση για... κάθε γούστο είναι η σημερινή, καθώς και για το Γ.Δ. γράφεται υψηλή τιμή και για τους τζογαδόρους υπάρχει πεδίο δράσης. Επιμένουμε, όμως, πως από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν μέρα με τη μέρα οι επενδυτικές επιλογές του 2005. Ενδιαφέρον και για τον ΟΠΑΠ, Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαλαρός ήταν ο αρχικός δισταγμός όσων αμφέβαλαν για την καταγραφή, σήμερα, νέας υψηλής τιμής.

Η αγορά τους κάνει τη χάρη, με το Δείκτη να γράφει τιμή προς τις 2.860 μονάδες, ενώ μέχρι στιγμής η συνεδρίαση φέρεται με γαλαντομία σε όσους ”τζογάρουν” σε μετοχές υπερπιεσμένων περιφερειακών χαρτιών.

Το ενδιαφέρον έως τώρα επικεντρώνεται στην υπεραντίδραση του ΟΠΑΠ, την προσέγγιση πλέον των 4,42 ευρώ για τη μετοχή της Intracom, ενώ σταθεροποιείται στα 20,40 η Intralot.

Είναι προφανές πως στην αγορά παίζονται δύο ενδεχόμενα, καθώς από μερίδα των επενδυτών δεν αποκλείεται αυτό της επόμενης μετοχοποίησης μέχρι το τέλος του μήνα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, πως σε επιχειρηματικό επίπεδο, υπήρξαν επαφές τελευταία μεταξύ του προέδρου του Οργανισμού και υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου Intracom.

Από το μέτωπο των μικρών τραπεζών, η μέχρι στιγμής προσφορά σε Αττικής, Γενική δεν πείθει, ενώ στην Εγνατία, όπου οι συναλλαγές είναι αυξημένες, με πωλήσεις προς τα 3,08 ευρώ, θα πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση στη συνέχεια προς τα 3,18 ευρώ.

Οι επιμένοντες πάντως αναφέρουν πως οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο έχουν ήδη δρομολογηθεί. Κάτι που θα πρέπει λογικά να αποτυπωθεί στη συνέχεια στη θετική πορεία των συγκεκριμένων μετοχών.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι ενθαρρυντικό πως στις μετοχές των Μαΐλλης (στα 3,76 ευρώ), Αttica Group (στα 2,94 ευρώ), Notos Com (στα 3,42 ευρώ), Ακτωρ και Αβαξ εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι πως για τη συνέχεια η συνεδρίαση θα επιφυλάσσει συγκινήσεις τόσο για τους υπομονετικούς και εραστές των θεμελιωδών όσο και για τους αθεράπευτα τζογαδόρους.

Η κατηγορία των τελευταίων, όσοι έχουν απομείνει πλέον, επικεντρώνεται στο στοίχημα επιβίωσης της ΑΕΓΕΚ, της τεχνικής αντίδρασης της Sex Form ή μίας Κλωνατέξ- Ναούσης, ή των προοπτικών της Lannet.

Βέβαια, μεταξύ των μετοχών με την υψηλότερη απόδοση θα πρέπει να αναφερθεί η διαφορετική βεβαίως περίπτωση της Auto Hellas, που μετά το +2,20% με 95.170 τεμάχια ενισχύεται και σήμερα μέχρι και κατά 7,5% με τις συναλλαγές στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης να προσεγγίζουν τις 80.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v