Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζωηρό ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ - Εθνική

Με τη συνδρομή ελληνικών και ξένων οίκων που... πλειοδοτούν σε νέες υψηλότερες τιμές-στόχους, οι μετοχές της Εθνικής και του ΟΠΑΠ συνεχίζουν να μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Στο 1 προς 1 διαμορφώνεται σταδιακά η σχέση ανοδικών προς πτωτικές, καθώς επικρατούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εθνική πρωτίστως και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ πέφτει το βάρος της συντήρησης της ανοδικής φοράς για τον FTSE-20.

Δεν είναι τυχαίο πως η τιμή 12 μετοχών του συγκεκριμένου δείκτη διαμορφώνεται χαμηλότερα και 8 συνεχίζει ανοδικά.

Με οδηγό την... πλειοδοσία ανώτερων και ανώτατων τιμών για τις μετοχές των Εθνικής και ΟΠΑΠ (δες σχετικά θέματα), οι αγοραστές στη μετοχή της πρώτης ξεπερνούν την ενδοσυνεδριακή υψηλή τιμή προς τα 24,04 ευρώ και στον ΟΠΑΠ προς τα 18 ευρώ, που επίσης αποτελεί υψηλή τιμή.

Αντιθέτως, πιέζονται ο μετοχές των ΔΕΗ, Γερμανού, Πειραιώς, Hyatt, Cosmote και Eurobank, με τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή να σημειώνεται για τη μετοχή της Γερμανός (στα 20,56 ευρώ).

Σχετικά πιο ήρεμη εμφανίζεται η εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται πλέον από το αρχικό 5 προς 1 στο 2 προς 1.

Με αυξημένη εμπορευσιμότητα συνεχίζουν οι μετοχές των Βερνίκος, Δομική Κρήτης, Feedus, Φιερατέξ, Aσπίς Πρόνοια, Τεχνικές Εκδόσεις, Επίλεκτος, αλλά και Βαρβαρέσος, Vivere, Spider, Τηλέτυπος, Ασκο, Alpha Γκρίσιν αλλά και άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v