Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τους μισθούς και την απογραφή, στις αλλαγές που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα Αμοιβαία, στο επιτυχημένο placement της Εθνικής, αλλά και στα μεγέθη εννεαμήνου των ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τους μισθούς και την απογραφή, στις αλλαγές που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα αμοιβαία, στο επιτυχημένο placement της Εθνικής, αλλά και στα μεγέθη εννεαμήνου των ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Μ. Ανατολή: Για παγκόσμια συγκίνηση από τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ, αλλά και για προβληματισμό όσον αφορά στο μέλλον των Παλαιστινίων κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

Γκαργκάνας: Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας διέψευσε ότι η τράπεζα συμμετείχε στην απογραφή, ενώ στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε για να καλύψει τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, επισημαίνει η ”Ημερησία”.

Τη γνωστή επωδό για ”λιτότητα” στους μισθούς επανέλαβε χθες ο κ. Γκαργκάνας, χαρακτηρίζοντας ”εξωφρενικές” τις περυσινές αυξήσεις όπως και αυτές των τελευταίων ετών, σημειώνει ”Το Βήμα”, που παράλληλα τονίζει πως άλλα είπε το πρωί και άλλα το βράδυ για τη δημοσιονομική απογραφή.

Πολλαπλούς κώδωνες κινδύνου προς πολλούς αποδέκτες έκρουσε χθες από τη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος προκειμένου να καταφέρει η χώρα να μείνει στην ”πρώτη ταχύτητα” της Ε.Ε., αναφέρει το ”Κέρδος”.

Για διάσταση απόψεων μεταξύ των κ. Ν. Γκαργκάνα και Γ. Αλογοσκούφη κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος επεσήμανε στη Βουλή την ανάγκη μείωσης των ελλειμμάτων.

ΑΕΠ: Συντηρητικός, μάλλον, εμφανίζεται πλέον ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 3,7% εφέτος, αφού και στο τρίτο τρίμηνο του 2004 η αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών και προϊόντων καθώς και η συνολική ζήτηση διαμόρφωσαν ένα ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο 2,8% του ΑΕΠ, σημειώνει η ”Ναυτεμπορική”.

Παπαληγούρας: Καταπέλτης ήταν η εισήγηση του προέδρου του Αρείου Πάγου Γ. Κάπου για τις ευθύνες του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα επισημαίνει η ”Ημερησία”, η οποία συμπληρώνει πως υπήρχε όργιο πιέσεων για την ”κάλυψη” του κ. Παπαληγούρα.

Με ευρύτατη πλειοψηφία (33 έναντι 27) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απεφάνθη χθες πως δεν συνιστά παρέμβαση στην απονομή της Δικαιοσύνης η πρωτοβουλία του υπουργού κ. Αν. Παπαληγούρα να συζητήσει με τον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Δημ. Λινό το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για την υπόθεση του Χ.Α., αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Πιο αυστηρός γίνεται ο έλεγχος για τις ΑΕΔΑΚ σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Ποιοι και γιατί ποντάρουν στη συνέχεια της ανόδου αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, που παράλληλα επισημαίνει πως οι μικροεπενδυτές παραμένουν ”άπιστοι Θωμάδες”.

Αμοιβαία: Την κατάργηση των διεθνών Αμοιβαίων Κεφαλαίων και την απαγόρευση τοποθετήσεων σε μετοχές από τα διαχείρισης διαθεσίμων προβλέπει η νέα κατηγοριοποίηση των Αμοιβαίων που ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημειώνει ”Το Βήμα”.

Χρυσός: Δυναμικά –θυμίζοντας προηγούμενες δεκαετίες– επιστρέφει ο χρυσός ως επενδυτική επιλογή, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”.

Ευρωζώνη: Ηχηρό ”καμπανάκι” για την οικονομία της ευρωζώνης ενεργοποιεί η οριακή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας –μόλις 0,1%- κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Εθνική Τράπεζα: Υπερζήτηση παρουσιάστηκε για το 7,46% της Εθνικής Τράπεζας τονίζει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα εισπράξει 562 εκατ. ευρώ, ενώ η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” συμπληρώνει πως η μέση τιμή διάθεσης του πακέτου ήταν 22,75 ευρώ.

Δύο φορές καλύφθηκε η προσφορά της Εθνικής σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που επισημαίνει πως η επιτυχημένη πώληση του 7,45% θεωρείται αφετηρία νέας πολιτικής αποκρατικοποιήσεων.

Θεσμικοί, Έλληνες και ξένοι, ελέγχουν πλέον το 45% της Εθνικής Τράπεζας, ποσοστό που υπερβαίνει το 75% εάν προστεθούν και οι ιδιώτες επενδυτές, τονίζει το ”Κέρδος”.

ΟΤΕ: Στενές σχέσεις με την Telefonica έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες ο ΟΤΕ, ενώ χθες κλιμάκιο στελεχών της ισπανικής εταιρίας είχε συνάντηση με το ανώτατο management του Οργανισμού, ανταποδίδοντας πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Π. Βουρλούμη, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΟΠΑΠ: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ, καθώς και στο προμέρισμα ύψους 0,55 ευρώ, αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Εμπορική: Μετά την επιτυχή πώληση των μετοχών της Εθνικής που κατείχε η ΔΕΚΑ σε ξένους επενδυτές, σειρά στις αποκρατικοποιήσεις παίρνει η Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

ΕΛΠΕ: Τα μεγέθη εννεαμήνου των ΕΛΠΕ σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v