Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος α λα margin. Άλλα κόλπα!

Tα φράγκα είναι λιγοστά κι οι τσέπες μετρημένες! Οι μάγκες της Σοφοκλέους δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο του Τ+3. Το νέο κόλπο λέγεται margin, αλλά όπως είναι ”δομημένο” απευθύνεται μόνο σε εισηγμένους και... ”περπατημένους”. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι είναι ”χοντρό” και ως εκ τούτου αποκλείονται οι ”μικροί” και άπειροι...

Άνοδος α λα margin. Άλλα κόλπα!
Τα φράγκα είναι λιγοστά κι οι τσέπες μετρημένες! Οι μάγκες της Σοφοκλέους δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο του Τ+3. Το νέο κόλπο λέγεται margin, αλλά όπως είναι ”δομημένο” απευθύνεται μόνο σε εισηγμένους και... ”περπατημένους”.

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι είναι ”χοντρό” και ως εκ τούτου αποκλείονται οι ”μικροί” και άπειροι...

Ας πούμε ότι είστε εισηγμένος. Κι ας πούμε ότι θέλετε να κάνετε lifting στην εικόνα της μετοχής σας. Επειδή θέλετε να βγαίνετε δίχως ομπρέλα για βόλτα στη γειτονιά σας ή γιατί έτσι σας αρέσει.

Τι πιο εύκολο από το να βάλετε margin τις μετοχές σας και να αγοράσετε με το προϊόν του δανείου μετοχές της εταιρίας σας. Ελάτε όμως που υπάρχει και Πιλάβιος!

Θα είστε τρελοί αν δεν λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτόν τον παράγοντα. Αφήστε, επίσης, που η τράπεζα δεν θα ήθελε καν να ακούσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα σας δώσει δάνειο αν και εφόσον της προσφέρεται περισσότερες από μία μετοχές.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε; Να αγοράσετε τις μετοχές του φίλου σας και ο φίλος τις δικές σας! Για να σας συμβεί κανένα ”απρόοπτο” θα πρέπει οι αρχές να έχουν στείλει φωτογράφο στο club που συνευρίσκεστε και στο club, ως γνωστόν, απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Πιθανά προβλήματα μετά το ”deal”:

- Μία από τις δύο μετοχές ”σπάει” και είστε αναγκασμένος να γίνετε αιμοδότης για δύο και όχι για μία μετοχή που ήσασταν στο παρελθόν.

- Ο φίλος σας αποδεικνύεται ότι δεν ήταν και τόσο φίλος. Δεν σας πήρε τη γυναίκα σας, αλλά τέτοιος παλιοχαρακτήρας που είναι θα μπορούσε να κάνει ακόμη κι αυτό.

Προς το παρόν έσπευσε να επωφεληθεί των εξελίξεων, πούλησε πολλές μετοχές της δικής του εταιρείας, πούλησε και τις μετοχές στη δική σας εταιρεία και άφησε εσάς να αναρωτιέστε αν αξίζει τον κόπο να δείχνετε εμπιστοσύνη ή όχι στον άθλιο ετούτο κόσμο...

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος: Τα δανεικά είναι δανεικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστραφούν...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v