Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά με οδηγό την Εθνική

Με κέρδη 3% και νέα υψηλή τιμή στα 24 ευρώ η μετοχή της Εθνικής οδηγεί και σήμερα όχι μόνο τον τραπεζικό κλάδο, αλλά συνολικότερα την αγορά. Στο περίπου 5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με ιδιαίτερα αυξημένη εμπορευσιμότητα για αρκετές μετοχές εταιριών, κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετική είναι η αρχική αντίδραση της αγοράς, με περίπου ισομερή τη διακύμανση των τριών βασικών δεικτών FTSE, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται σε μάλλον στενό εύρος, περίπου 12 μονάδων, έχοντας αντιδράσει αρχικά προς τις 2.644,4 μονάδες, με υψηλές συναλλαγές περίπου 35 εκατ. ευρώ (στις 11:30).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 5 προς 1, ενώ από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με αυξημένες συναλλαγές κινούνται υψηλότερα του 2% οι μετοχές των Βερνίκος (3,32 ευρώ), Δομική Κρήτης (0,87 ευρώ), Ευκλείδης, Logic DIS, Asko, Sanyo, Διεκάτ, Ντιονίκ, Υγεία, Feedus, Παρνασσός, Αltec, ΑΛΜΑ-Αρτέμων (με περισσότερες των 700.000 τεμαχίων συναλλαγές), Ντρουγκφάρμπεν (με περισσότερες των 450.000 τεμαχίων), Δυναμική, Κλωστήρια Ναούσης, Κλωνατέξ, Αβαξ, ΑΛΤΕ και άλλες 52 μετοχές.

Για τον τίτλο της Εθνικής, όπου δικαιολογημένα επικεντρώνεται και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, καταγράφεται μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακά νέα υψηλή τιμή στα 24 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 400.000 τεμαχίων (έως τις 11:30).

Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά περίπου 3%.

Αναμφίβολα, η μετοχή του ομίλου δίνει τον τόνο συνολικότερα για τον τραπεζικό κλάδο, που ενισχύεται μέχρι και 1,5% (προς τις 5.726 μονάδες ο κλαδικός δείκτης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v