Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη, αλλά και νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Εντονη μεταβλητότητα – νευρικότητα επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία τελικώς έκλεισε με κέρδη 0,76% και με κυριότερα χαρακτηριστικά την αύξηση των συναλλαγών, τη μικτή εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την συνέχεια στη μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων. Ισχυρά κέρδη για Πειραιώς, Εθνική και 3Ε.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας – νευρικότητας, με κυριότερα χαρακτηριστικά την αύξηση των συναλλαγών, τη μικτή εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την συνέχεια στη μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται από το +0,79% του FTSE έναντι του +1,12% του FTSEM και του +1,41% του FTSES.

Εν τω μεταξύ η συνεχιζόμενη καθοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου δημιουργούν μία μάλλον υποστηρικτική εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κάτι που μπορεί να δράσει ευεργετικά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις στην Σοφοκλέους.

Προς το παρόν συνεχίζεται η κόντρα ”αντίρροπων δυνάμεων”, καθώς αρκετοί πιστεύουν πως κάθε σημαντική διόρθωση δίνει ευκαιρία για περαιτέρω τοποθετήσεις και άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες προκειμένου να πιεστούν χαμηλότερα οι αποτιμήσεις (δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος ο εντυπωσιακός δανεισμός τίτλων στις συνεδριάσεις Δευτέρας – Τρίτης που έφτασε τα 837900 τεμάχια Eurobank και 538800 τεμάχια Εθνική).

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνικοί αναλυτές ήθελαν κλείσιμο πάνω από τις 2600 μονάδες θεωρείται απόλυτα θετικό ότι δεν απειλήθηκαν οι 2554 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 1400 μονάδες για τον FTSE.

Πειραιώς, Εθνική και Coca-Cola με σημαντικότατα κέρδη (οι δύο τελευταίες ”εξαργύρωσαν” τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα εννεαμήνου) και θετική μεταβολή για Eurobank, Cosmote, Motor oil, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ και ΟΤΕ.

Αντίθετα σημαντικές πιέσεις για Αγροτική, Εμπορική, Γερμανό, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, αρνητικό πρόσημο για την Alpha Bank και με εντυπωσιακή ημερήσια διακύμανση ο ΟΠΑΠ (ξεκίνησε με κέρδη μεγαλύτερα του 2% μετά την απόφαση – δικαίωση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αναφορικά με την χρήση βάσης δεδομένων της Fixtures Marketing για το ”Στοίχημα” και τελικά έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας).

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε φουριόζικα βρίσκοντας το υψηλό των 2608,88 μονάδων, άτακτη υποχώρηση μέχρι τις 2576,64 και τελικό κλείσιμο στις 2597,42 μονάδες με κέρδη 0,76%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 178,7 εκ. από τα οποία τα 8,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ενθαρρύνει η τελική εικόνα με 202 ανοδικές μετοχές έναντι 89 πτωτικών και για 17 τίτλους τα κέρδη κυμαίνονται από 7-16,22%.

Στις επιμέρους μετοχές, νέο χαμηλό για την Domus, νέο υψηλό τρέχοντος έτους για Multirama και Βερνίκο, σημαντικά κέρδη για Μέτκα, Mevaco, Εθνική Ακινήτων, Εκτέρ, Ρόκα, πολλά κέρδη για την Γενέρ, συνεχίζει πλαγιοανοδικά ο Κυριακίδης, ακόμα ψηλότερα ο ΟΛΘ, μπορεί κίνηση προς τα 1,80 ευρώ η MLS, πιθανή επιβίβαση ”δυνάμεων” στην Δέλτα Project, 10 μανοδικές συνεδριάσεις για την Σιδενόρ και ίσως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η Καρατζής καθώς τα σημερινά κέρδη γράφτηκαν με ιδιαίτερη ευκολία (!).

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Φουρλής των 900.000 τεμαχίων στα 4,84 ευρώ και δύο πακέτα της Πειραιώς των 138.975 και 83.000 τεμαχίων στα 11,67 και 11,60 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα της Eurobank των 900 και 400 τεμαχίων στα 22,85 και 22,96 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Cosmote των 89.100 τεμαχίων στα 14 ευρώ, ένα πακέτο της Γερμανός των 90 τεμαχίων στα 21,64 ευρώ και ένα των Ελληνικών Πετρελαίων ενός τεμαχίου στην τιμή των 7,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v