Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί νέες ισορροπίες η αγορά

Σημείο ισορροπίας – αναφοράς στην περιοχή των 2.600 μονάδων αναζητεί η αγορά, παραδίδοντας το σύνολο των πρωινών κερδών, καθώς Alpha και Eurobank κινούνται με αρνητικό πρόσημο τη στιγμή που ενισχύονται Εθνική, Πειραιώς και ΟΤΕ. Θετικά κινούνται οι δείκτες μετοχών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά αρνητικά γύρισε η μετοχή της Alpha, κατά 0,58% διορθώνει χαμηλότερα, προς τα 21,16 ευρώ, η Eurobank και η αγορά ”κάθεται”, ισορροπώντας κάτω από τις 2.600 μονάδες.

Ο FTSE-20, μετά την αρχική ανοδική του αντίδραση προς τις 1.444,5 μονάδες, ισορροπεί και αυτός προς τις 1.432 μονάδες σε μία προσπάθεια να βρεθεί σημείο ισορροπίας και αναφοράς για τη συνέχεια.

Αντιθέτως, θετικά συνεχίζει να αντιδρά η τιμή των Εθνικής στα 23,06 ευρώ, Πειραιώς στα 11,7 ευρώ, ΟΤΕ στα 12,56 ευρώ, αλλά και των ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Cosmote, Τιτάν και ΟΠΑΠ.

Από τον ΜΚ-40, 22 μετοχών η τιμή κερδίζει έδαφος και 8 υποχωρεί.

Με κέρδη κινείται και σήμερα η μετοχή της Δέλτα Singular, αλλά και των Αβαξ, Αλουμίνιον, Αστήρ, Αττικής, Δέλτα Συμμετοχών, ΓΕΚ, ΕΠΑΤΤ, Εθνική Ακινήτων, Intralot, Mαΐλλης, Μέτκα, Τηλέτυπος, Σιδενόρ.

Από τις περίπου 140 μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται (έναντι 110 που υποχωρεί), ξεχωρίζουν, με βάση την εμπορευσιμότητά τους, οι Βερνίκος, Λαζαρίδη, Ατέρμων, Αθηνά, Ελγέκα, Αττικα Συμμετοχών, Στρίντζης, Κυριακίδης, Χατζηιωάννου, Υγεία, Περσεύς, ΟΛΘ, Frigoglass, Κανάκης κ.ά.

Είναι χαρακτηριστικό πως 55 μετοχών η τιμή παρουσίαζε ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v