Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τράπεζες, μεσαία κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο

Στις τράπεζες, ύστερα από τα ”καλά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η Εθνική Τράπεζα, και σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εστιαστεί το ενδιαφέρον της αγοράς, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει τάσεις συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Τράπεζες, μεσαία κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως ενδέχεται να συνεχιστεί η πίεση, αν και επισημαίνει πως το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός κλάδος, εκτιμά η Proton Securities, θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο οποίος παράλληλα αναμένεται να επηρεάσει και τη γενικότερη πορεία της αγοράς.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ”καλά” αποτελέσματα στο εννεάμηνο του 2004, γεγονός το οποίο εκτιμά πως αναμένεται να οδηγήσει σε αναθεωρήσεις της τιμής-στόχου, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει ανανέωση του ενδιαφέροντος για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σημειώνεται πως η Σίγμα Securities αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 26,8 ευρώ, από τα 22,9 ευρώ.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί περαιτέρω διόρθωση των τιμών, ο σχετικά χαμηλός όγκος των συναλλαγών καταδεικνύει πως οι επενδυτές δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Επίσης, η Εγνατία Finance τονίζει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να επιδείξει τάσεις συσσώρευσης σήμερα, κίνηση ανάλογη με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι ρευστοποιήσεις στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας πως η διόρθωση έγινε πιο αισθητή στις τραπεζικές µετοχές και στον ΟΤΕ, οι οποίες σηµείωσαν µεγάλες αποδόσεις κατά τη διάρκεια των προηγούµενων εβδοµάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v