Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο κύμα πωλήσεων στο ΧΑ

Ως ημέρα κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες (-2,7%) χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους μετά τα κέρδη (8,76%) που κατέγραψε ο κλάδος την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την προσέγγιση των τιμών – στόχων που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα από την πλειονότητα των ΑΧΕ για τις κυριότερες τράπεζες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 2.600 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, δηλαδή χαμηλότερα από την προηγούμενη τιμή των 2.607 μονάδων.

Με συναλλαγές περίπου 77 εκατ. ευρώ στις 13:15 ο FTSE-20 καταγράφει συγκριτικά τις μεγαλύτερες απώλειες.

Κρίνοντας από την περίπτωση της Εθνικής, η μετοχή της οποίας βαδίζει προς τα 23,2 ευρώ, διαπιστώνεται πως η διόρθωση σηματοδοτήθηκε από την προσέγγιση υψηλότερων τιμών – στόχων.

Ενδεικτικά, για την περίπτωση της Εθνικής, ένα εύρος εκτιμήσεων έχει δοθεί από τις Εγνατία και Credit Suisse FB, μεταξύ των 21,5 και 24,2 ευρώ αντίστοιχα.

Για σήμερα, η υψηλότερη τιμή για τη μετοχή έχει διαμορφωθεί στα 23,82 ευρώ, για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τα 23,08 ευρώ (-2,20%).

Κάτι ανάλογο, διαπιστώνεται για τη μετοχή των Alpha, Eurobank, αλλά και των Εμπορικής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ.

Είναι προφανές πως μετά την προσέγγιση συγκεκριμένων στόχων, που είχαν δοθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις από την πλειονότητα των ΑΧΕ, επιχειρείται κατοχύρωση κερδών.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται και πάλι αρνητικά στο 1 προς 1,5, ενώ μεταξύ των μετοχών με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής συμπεριλαμβάνονται οι Κλωνατέξ (κοινή και προνομιούχος), Νάουσα, Lannet, Fanco, Ερμής, Τηλέτυπος, Altec, Sex Form, Info Quest, Περσεύς, Ευρωφάρμα, Χατζηιωάννου και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v