Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το σκοπιανό, οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, οι φορολογικές εκκρεμείς υποθέσεις, η εφαρμογή των ΔΛΠ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Σκοπιανό: Μετά το σοκ από την αναγνώριση των Σκοπίων ως ”Μακεδονίας” από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση δίνει ”γραμμή” κατά των συλλαλητηρίων και επιχειρεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μια κοινά αποδεκτή ονομασία που θα εμπεριέχει και τον όρο ”Μακεδονία” τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ελληνική Οικονομία: Υπεραισιόδοξες θεωρεί ο ΟΟΣΑ τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας τα ερχόμενα δύο χρόνια, σημειώνει η Ημερησία.

Φορολογικές υποθέσεις: Παρά την ευνοϊκή ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες εμφανίζονται απρόθυμοι να προβούν στον διακανονισμό, αναφέρει η Ημερησία.

ΔΛΠ: Συνολική αναθεώρηση ή ακόμη και κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τη φορολογία των ανωνύμων εταιριών φέρνει η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Με ιδιαίτερη δυναμική κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές αποτυπώνοντας την πρόοδο που επιτεύχθηκε την τελευταία διετία σε κερδοφορία και περιορισμό του κόστους και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στην ελληνική και τις περιφερειακές αγορές, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Εθνική: Οι θεσμικοί πιστεύουν στην Εθνική, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Τ. Αράπογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΧΑΕ: Η περιστολή δαπανών αποδίδει καρπούς στην ΕΧΑΕ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ είναι αισιόδοξη για την πορεία της εταιρίας και της μετοχής της.

Μηχανική: Για επικίνδυνη τακτική της εταιρίας Μηχανική κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει πως το ΥΠΕΧΩΔΕ καταγγέλλει ότι με τις προσφυγές του ο κ. Εμφιετζόγλου καθυστερεί τα οδικά έργα με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v