Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προσοχή στις απότομες ανόδους

Θετικά παραμένουν η ψυχολογία και το momentum της εγχώριας αγοράς εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα εκ των οποίων επισημαίνει ωστόσο πως οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις απότομες ανοδικές κινήσεις. Στο επίκεντρο η Εθνική, εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Προσοχή στις απότομες ανόδους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis, που παράλληλα αναφέρεται και στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου από την Εθνική Τράπεζα αύριο (9 Νοεμβρίου).

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως το θετικό momentum διατηρείται, ενώ εμφανίζεται προβληματισμένη όσον αφορά σε απότομες ανοδικές κινήσεις, καθώς –όπως τονίζει– σε ορισμένες περιπτώσεις οι αποτιμήσεις είναι ”υπερβολικές”.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει ”καλή” με ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και για ορισμένους τίτλους της μικρής και της μεσαίας, υποβοηθούμενη από τις φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων, αλλά και από το ”θετικό” κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές.

Για την ημερομηνία της αναβάθμισης της ελληνικής αγοράς οδεύει, τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου τονίζει πως χρειάστηκαν 34 μήνες για να ”ξαναδεί” η αγορά τα τρέχοντα επίπεδα, αν και η εικόνα των αποδόσεων είναι ακόμα απογοητευτική στις επιμέρους μετοχές.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνει η Magna Trust, 300 μετοχές βρίσκονται σε χαμηλότερη αποτίμηση από τις 7 Ιανουαρίου 2002, όταν ο Γεν. Δείκτης διαπραγματευόταν γύρω από τις 2.550 μονάδες.

Αναφερόμενη στο κλείσιμο της Παρασκευής, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η πλειοψηφία του τραπεζικού κλάδου που καθορίζει τον Γενικό Δείκτη διαπραγματεύεται σε επίπεδα τιμών πριν από την ημερομηνία αναβάθμισης του Χ.Α. ως ώριμης αγοράς.

Το γεγονός αυτό ίσως κρύβει ένα θετικό ρίσκο μεσαίων και μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, καθώς η ψαλίδα των αποδόσεων παραμένει εις βάρος των μικρομεσαίων χαρτιών, ενώ την ίδια στιγμή και οι εμπορευσιμότητες έχουν βελτιωθεί σημαντικά δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερων συγχρονισμών σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επισημαίνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Από την πλευρά της, η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως για την τρέχουσα εβδομάδα θα πρέπει να μελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση με την πορεία των συναλλαγών, ενώ επισημαίνει πως θα πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του πάνω στην αντίσταση των 2.650 μονάδων, που ορίζει την πρώτη βραχυπρόθεσµη περιοχή αντίστασης.

Ενδεχόµενη αποτυχία να υπερβεί την παραπάνω αντίσταση, θα έχει ως αποτέλεσµα ο ∆είκτης να κινηθεί έως το πρώτο επίπεδο στήριξης των 2.580 µονάδων, ενώ η επόµενη στήριξη που θεωρείται και ιδιαίτερα ισχυρή εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.540 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την ανοδική του πορεία με αυξημένους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος οδήγησε την άνοδο.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v