Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκόμιση κερδών με χαμηλό τζίρο

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ορισμένοι στην αγορά μιλούν για ελεγχόμενη διόρθωση με περιορισμένη, μέχρι στιγμής, προσφορά. Ωστόσο, οι αγοραστές, έχοντας, οι περισσότεροι, κατοχυρώσει κέρδη, έχουν κάθε λόγο να περιμένουν... λίγο χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αποκόμιση - κατοχύρωση κερδών πραγματοποιείται με συγκριτικά χαμηλές, μέχρι στιγμής, συναλλαγές.

Το γεγονός, όμως, ότι μετά την υποχώρηση των μετοχών της Alpha, χαμηλότερα των 24,2 ευρώ, της Εθνικής χαμηλότερα των 22,88 ευρώ και της Eurobank χαμηλότερα των 21,30 ευρώ, αδράνησε η παρουσία των αγοραστών, φέρνει τις μετοχές-σηματωρούς του FTSE-20 χαμηλότερα.

Αυτό είχε ως συνέπεια, μετά τις περίπου 14:15, την ένταση ορισμένων πωλήσεων, με αποτέλεσμα να... τίθεται εν αμφιβόλω η βραχυπρόθεσμη τάση.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες, όμως, σημειώνουν πως ουσιαστική, συγκριτικά με την προηγηθείσα άνοδο, εμπορευσιμότητα δεν καταγράφεται στις μετοχές του FTSE-20 (εξαιρούμενου του ΟΤΕ).

Αναμφίβολα, η συνεδρίαση δοκιμάζει, παρά το αναμενόμενο της διόρθωσης, τα νεύρα και την αντοχή όσων κινούνται βραχυπρόθεσμα.

Το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής να διαμορφωθεί ενδιαφέρον και πάλι για μετοχές των FTSE-20.

Είναι, όμως, προφανές πως οι εντολές αγοράς την τελευταία περίπου μία ώρα τίθενται χαμηλότερα, ”κατεβάζουν” τον πήχη προς τις 2.570 μονάδες.

Κάτι που επιτείνει τη νευρικότητα ορισμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v