Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο, στη νέα ”κούρσα” του ευρώ, στην αδυναμία του ΤΕΒΕ να καταβάλει τις συντάξεις, αλλά και στις ακάλυπτες επιταγές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο, στη νέα ”κούρσα” του ευρώ, στην αδυναμία του ΤΕΒΕ να καταβάλει τις συντάξεις, αλλά και στις ακάλυπτες επιταγές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Σκοπιανό: Τη συναίνεση των κομμάτων επιζητεί η κυβέρνηση στο λεγόμενο ”Μακεδονικό” ώστε να προχωρήσει σε νέες διαβουλεύσεις περί το όνομα με την κυβέρνηση της πΓΜΔ, αναφέρει Το Βήμα.

Φορολογικές μεταρρυθμίσεις: Η κυβέρνηση υπό το βάρος της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης υποχρεώνεται τελικώς να περιορίσει σημαντικά τις φορολοελαφρύνσεις, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως, σύμφωνα με πληροφορίες, με το φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοινώνεται πιθανότατα αύριο, αυξάνεται μεν το αφορολόγητο όριο από 10.000 σε 11.000 ευρώ, αλλά ταυτοχρόνως αυξάνεται και ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής από 15% σε 20%.

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και γενικότερα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στοχεύει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο και τον νέο αναπτυξιακό νόμο, αναφέρει η Εξπρές.

ΤΕΒΕ: Την άμεση καταβολή 30 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων 20 ημερών και άλλων 80 μέχρι τα Χριστούγεννα διεκδικεί ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) κ. Κωνστ. Κόντος από την ηγεσία των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΤΕΒΕ, τονίζει η Καθημερινή.

Σε ρευστοποιήσεις διαθεσίμων θα υποχρεωθεί να προχωρήσει το ΤΕΒΕ για να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το τέλος του έτους και τις αρχές του 2005 εάν το Δημόσιο δεν εξοφλήσει το χρέος του προς το Ταμείο, αναφέρει η Ημερησία.

Παπαληγούρας: Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Μαρκογιαννάκης έκρινε στις 29/10 ότι δεν συνέτρεχε λόγος έφεσης στο απαλλακτικό βούλευμα τονίζει η Ημερησία, που κάνει λόγο παράλληλα για υπόγεια μεθόδευση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα.

ΚΠΣ: Για κίνδυνο απώλειας 50 εκατ. ευρώ του Γ’ ΚΠΣ από τους αγρότες κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα ανάπτυξης της περιφέρειας.

Παιδεία: Τομές στην παιδεία προωθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και με τη στήριξη του Γ. Παπανδρέου, αναφέρει η Καθημερινή.

Ευρώ: Τα 1,30 δολάρια πλησιάζει το ευρώ σύμφωνα με Το Βήμα, που παράλληλα τονίζει πως η ξέφρενη πορεία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ανεκόπη όταν ο Τρισέ δήλωσε ότι οι έντονες διακυμάνσεις δεν είναι καλοδεχούμενες.

Σειρήνες συναγερμού ανά την Ευρώπη ενεργοποιεί η νέα κούρσα του ευρώ, το οποίο απέχει πλέον μια ανάσα από τα 1,35 δολάρια, τονίζει το Κέρδος.

Καταναλωτικά δάνεια: Με ”ενδιαφέρον” παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος την πορεία των ακάλυπτων επιταγών που πνίγουν τους μικρομεσαίους και την καθυστέρηση στην καταβολή των μηνιαίων δόσεων των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών και παροτρύνει τις εμπορικές τράπεζες να αυξάνουν τις προβλέψεις τους τώρα που η κερδοφορία είναι υψηλή τονίζει Το Βήμα.

Κόκκαλης: Συνενώνονται 10 συνολικά αδικήματα, στην πλειονότητά τους κακουργήματα, που εκκρεμούν σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και προέκυψαν από δύο δικογραφίες αφορώσες στην υπόθεση Στάζι και την υπεξαίρεση εις βάρος του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας, τονίζει η Καθημερινή.

ΔΛΠ: Ο εκσυγχρονισμός με τα νέα ΔΛΠ ενδεχομένως να αποτρέψει επιστροφή στη φρενίτιδα εξαγορών – συγχωνεύσεων που παρατηρήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εκτιμούν αναλυτές και λογιστές σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ακάλυπτες Επιταγές: Οι ακάλυπτες επιταγές του Οκτωβρίου αντιπροσώπευσαν ποσό αυξημένο κατά 53,25% σε σχέση με πέρυσι, τονίζει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει πως η αγορά ”στεγνώνει”.

Τράπεζες: Οφέλη ύψους 130 εκατ. ευρώ για τον τραπεζικό κλάδο το 2005 προβλέπει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εξηγεί πως τα εν λόγω οφέλη θα προέλθουν από απορροφήσεις θυγατρικών και μείωση συντελεστών.

Εθνική Τράπεζα: Για τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Πεχλιβανίδη, ”ήρθε και πάλι η ώρα της Εθνικής”, που πέραν τους μεγέθους της θέλει να αποδείξει ότι διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά, όπως προκύπτει από συνέντευξη του αντιπροέδρου που φιλοξενεί το Κέρδος.

Νεώριο Σύρου: Οι προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού γίνονται μήλον της Εριδος για τα ναυπηγεία της χώρας επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία το Νεώριο Σύρου επιστρατεύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τον Σκαραμαγκά και τους 1.500 εργαζόμενους.

Ως εταιρία συμμετοχών, μετά την απόσχιση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, λειτουργεί από 1ης Οκτωβρίου το Νεώριον Σύρου, ενώ σε κρίση βρίσκεται το ναυπηγείο της Σύρου, καθώς οι επισκευαστικές εργασίες έχουν επηρεαστεί σημαντικά, τονίζει Το Βήμα.

Κυριακίδης: ΑΧΕ ζητά από την Κυριακίδης 1 εκατ. τεμάχια με premium 11% αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως για δεύτερη φορά σε ένα μήνα ο μεγαλομέτοχος αρνήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v