Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ολα τα σενάρια ανοιχτά για την αγορά

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα βρεθεί σήμερα η Εθνική Τράπεζα, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο περαιτέρω τάσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Ολα τα σενάρια ανοιχτά για την αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι η εισροή ξένων θεσμικών κεφαλαίων για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Η Εθνική Τράπεζα, εκτιμά η Marfin Analysis, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως σε συνέχεια της χθεσινής ”απότομης” διόρθωσης που παρουσίασε η αγορά, το ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης είναι μάλλον περιορισμένο.

Η Proton Securities από την πλευρά της αναφέρει πως το ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές θα επικεντρωθεί στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ σε εγχώριο επίπεδο εκτιμά πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προτού εμφανιστεί ”νέο ακόμα κύμα αγοραστών” στις παρούσες τιμές προβλέπει η Σίγμα Securities, που παράλληλα συμπληρώνει πως ενδέχεται να συνεχιστεί η μετακύλιση θέσεων προς μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών, αν και –όπως επισημαίνει– δεν προβλέπει σημαντική αλλαγή στη διάθεση της αγοράς. Τα βλέμματα ωστόσο των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθούν στην Εθνική Τράπεζα λόγω της δημοσιοποίησης των μεγεθών εννεαμήνου.

Σημειώνεται πως με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς τα κέρδη προ φόρων για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται στο εννεάμηνο να ενισχυθούν κατά 21%, στα 463,3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 382,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τι έγινε χθες: Σημαντικές τάσεις αποκόμισης κερδών παρατηρήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ένα ακόμα χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η υψηλή μεταβλητότητα ενδοσυνεδριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v