Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις, ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο που παρουσίασε άνοδο, το νομοσχέδιο στον τομέα μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι φορολογικές ελαφρύνσεις, ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο που παρουσίασε άνοδο, το νομοσχέδιο στον τομέα μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Φορολογία: Με βήμα σημειωτόν θα προχωρούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα τα τρία επόμενα χρόνια, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν επιτρέπει κανένα τολμηρό βήμα στη φορολογική μεταρρύθμιση, τονίζει Το Βήμα.

Πληθωρισμός: Για άλμα του πληθωρισμού λόγω των καυσίμων κάνει λόγο Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,2% τον Οκτώβριο.

Τα μηνύματα για την οικονομία είναι ανησυχητικά τονίζει η Ημερησία, που επισημάνει πως αφενός ο τιμάριθμος αυξάνεται και αφετέρου η κατανάλωση επιβραδύνεται.

Ασφάλιση: Τα πάνω κάτω θα έρθουν στις συντάξεις του ΙΚΑ το 2005, καθώς με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού αίρεται η αδικία σε όσους έμεναν άνεργοι για κάποιο σημαντικό διάστημα εντός της τελευταίας 5ετίας του εργασιακού τους βίου, αναφέρει το Κέρδος.

Παπαληγούρας: Παρά τις πιέσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποδοκίμασε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα, επισημαίνει η Ημερησία.

ΥΠΕΧΩΔΕ: Αλλάζει πλήρως το τοπίο στον τομέα των μελετών με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, αναφέρει το Κέρδος.

Νέο σύστημα μειοδοτικών διαγωνισμών για την ανάθεση των μελετών για έργα του Δημοσίου περιλαμβάνει το σχετικό νομοσχέδιο, με κύριο μέλημα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τονίζει η Ημερησία.

Ευρώ: Ο ”χορός” των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων που εκφράζουν την ανησυχία τους για την απότομη ανατίμηση του ευρώ ανέκοψε -προσωρινά όμως- την κούρσα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Κεντρική Τράπεζα στο τραπεζικό σύστημα για τον υπερδανεισμό στη Βουλγαρία, αναφέρει η Ημερησία.

Εθνική Τράπεζα: Τα δάνεια έφεραν κέρδη με ουρά στην Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως με μοχλό τη λιανική τραπεζική η Τράπεζα παρουσίασε αύξηση στα κέρδη εννεαμήνου 25,3%.

Η Ναυτεμπορική επισημαίνει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ η Εξπρές επισημαίνει πως λιανική τραπεζική και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ωθούν τα κέρδη της Εθνικής.

Αγροτική Τράπεζα: Για λύση με ομόλογα στο πρόβλημα της ΑΤΕ Συμμετοχών κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως θα καταβληθούν από το Δημόσιο προς την Αγροτική Τράπεζα.

Intracom: Κάμψη μεγεθών αναμένει η Intracom σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει συγχρόνως πως οι συμβάσεις για το τρέχον έτος ανήλθαν στα 288 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v