Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Εθνική στον ΟΠΑΠ

Στη μετοχή της Εθνικής, για την οποία δίνεται από τη UBS τιμή-στόχος στα 27 ευρώ, της Alpha, του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθεί βραχυπρόθεσμη τάση. Σε αναζήτηση σημείου ισορροπίας ο Γενικός Δείκτης, με τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν καλύτερη εικόνα τις τελευταίες δύο ημέρες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σημαντική αύξηση κατά 25,3% των καθαρών κερδών της Εθνικής Τράπεζας και η αναθεώρηση της τιμής-στόχου από τη UBS μπορεί να λειτουργήσουν ανασχετικά στο ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής διόρθωσης.

Όμως, για τη μετοχή της Alpha εκφραζόταν το πρωί η εκτίμηση πως οι εντολές αγοράς διαμορφώνονται στην περιοχή των 23,9 ευρώ και για τη Eurobank στα 21,2-21,3 ευρώ.

Δεν θα πρέπει κατά συνέπεια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρής περαιτέρω πίεσης στη μετοχή της Alpha, σταθεροποίησης της Eurobank και ενδεχομένως αντίδρασης της Εθνικής.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ, που χθες υποχώρησε κατά 2,4%, φαίνεται πως στα 12,8 ευρώ εκδηλώνονται όντως σημαντικές ρευστοποιήσεις.

Για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, που χθες ενισχύθηκε κατά 3,05%, θα πρέπει να προσεχθεί πως αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα 9μήνου.

Στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση διαπιστώνεται στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις σαφώς καλύτερη εικόνα απ’ ό,τι στον FTSE-20, καθώς η υπεραπόδοση του τελευταίου δικαιολογούσε και δικαιολογεί πωλήσεις – κατοχύρωση κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v