Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Νέες τιμές από UBS, Citigroup, Σίγμα, Εγνατία

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας προχώρησαν οι UBS, Citigroup, Εγνατία και Σίγμα, ενώ ”ισχυρά” χαρακτηρίζουν τα μεγέθη εννεαμήνου 2004 οι Merrill Lynch, CSFB, EFG Eurobank, Marfin, Π&Κ και Proton.

ΕΤΕ: Νέες τιμές από UBS, Citigroup, Σίγμα, Εγνατία
”Ισχυρά” χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας οι UBS, Citigroup, Εγνατία και Σίγμα, θέτοντας ταυτόχρονα υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή της Τράπεζας.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση των Merrill Lynch, CSFB, EFG Eurobank, Marfin, Π&Κ και Proton για τα μεγέθη της Τράπεζας.

Ειδικότερα, σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 27 ευρώ από τα 24 ευρώ, προχώρησε η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”.

Αναλυτικότερα, η UBS χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα μεγέθη εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ επισημαίνει πως υποστηρίχθηκαν από τη δανειακή επέκταση, καθώς και από τον περιορισμό του κόστους και τη βελτίωση στις τάσεις της ποιότητας ενεργητικού.

”Εχουμε την αίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα ξεκινά να αναπτύσσεται σε τομείς από τους οποίους μπορεί να προέλθει θετική έκπληξη”, αναφέρει η UBS και εντοπίζει ως τέτοιους τη δανειοδότηση μικρών επιχειρήσεων, τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους και την περισσότερο αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίου.

Νέα υψηλότερη τιμή- στόχο έως τα 25,4 ευρώ από τα 24 ευρώ θέτει και η Citigroup. Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής ”θετικά”, τονίζοντας ότι τα λειτουργικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 10% σε σχέση με τον μέσο όρο των προβλέψεων.

”Σε συνέχεια του πρόσφατου ράλι των τελευταίων εβδομάδων, δεν βλέπουμε άλλο καταλύτη που θα οδηγήσει σε νέα άνοδο τις μετοχές της τράπεζας, έως ότου ανακοινωθεί το τριετές business plan, στις αρχές του 2005”, λέει η Citigroup.

Εξάλλου, υψηλότερη τιμή-στόχο στα 26,8 ευρώ, από τα 22,9 ευρώ, έθεσε και η Σίγμα Securities, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 10/11. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Ως ”highlights” των αποτελεσμάτων η Σίγμα εντοπίζει την αύξηση του δανεισμού, την επέκταση του καθαρού περιθωρίου κέρδους και τον περιορισμό του κόστους.

Νέα υψηλότερη τιμή στόχο τα 26 ευρώ, από 21,5 ευρώ, θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Εγνατία Finance σε σχετική έκθεσή της (10/11), διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”Accumulate”.

Η CSFB σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2004 χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας ”ισχυρά” επισημαίνοντας πως καταδεικνύουν την υψηλή ανάπτυξη της στον τομέα των χορηγήσεων, το ξεκίνημα για έλεγχο του κόστους που πραγματοποιεί ο όμιλος, αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της οργανωτικής δομής.

Ο ξένος επενδυτικός οίκος καταλήγει επισημαίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 24,20 ευρώ.

Παράλληλα, η CSFB τονίζει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας παραμένει η ”αγαπημένη” της από το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

Η CSFB εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο σύνολο του 2004 θα ανέλθουν στα 1,39 ευρώ, ενώ προβλέπει ότι θα αυξηθούν κατά 12,2% στο 2005 (διαμορφούμενα στα 1,56 ευρώ) και κατά 17,02% στο 2006 (στα 1,88 ευρώ).

Στα υψηλότερα έσοδα από τόκους και προμήθειες αποδίδει άλλος ένας οίκος του εξωτερικού, η Merrill Lynch, τα καλύτερα των εκτιμήσεών της αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα ”καλοσωρίσουν” τα ισχυρά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report, αναφέροντας ότι παραμένει ”θετική”.

Άλλωστε, σε οργανικούς παράγοντες αποδίδει η Marfin την καλύτερη της αναµενόµενης κερδοφορία της Εθνικής Τράπεζας. Ως κυριότερα σηµεία των αποτελεσµάτων επισημαίνονται η πολύ καλή πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση του επιτοκιακού περιθωρίου στο 2,75% από 2,49% πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή, επίσης στο πρωινό της report προανήγγειλε προς τα πάνω αναπροσαρμογή των προβλέψεών της και αύξηση της τιµής-στόχου.

Διαρκή βελτίωση της κερδοφορίας και υψηλότερη ποιότητα κερδών καταδεκνύουν κατά την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 της Εθνικής Τράπεζας, πόσο μάλλον αν συνδυαστούν με τις θετικές επιδράσεις που αναμένεται να έχει από το 2005 και εξής το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Η Proton ΑΧΕΠΕΥ, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας αντίστοιχα των προβλέψεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v