Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοσκοπικές πιέσεις με το ”καλημέρα”!

Eνδείξεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας καταγράφηκαν τουλάχιστον στα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης, με τις Πειραιώς και Εθνική να ανακτούν το χαμένο έδαφος. Σε διαφορετική... ρότα, κινείται ανοδικά ένα τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Στα 22,5-22,95 ευρώ διαμορφώνεται το εύρος διάθεσης του ποσοστού της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξεγέλασε η αρχική εικόνα της συνεδρίασης, καθώς εντολές πώλησης έφεραν σημαντικά χαμηλότερα μετοχές-”σηματωρούς”, με ενδεικτικότερη τις περιπτώσεις της Εθνικής και της Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 2.585,6 μονάδες, καθώς στη μετοχή της Πειραιώς με ικανή προσφορά (περί τις 28.000 τεμάχια) διαμορφώθηκε χαμηλή τιμή στα 11,44 ευρώ (-3,4%), για να αντιδράσει μέσα σε πέντε λεπτά προς τα 11,80 ευρώ (-0,40%).

Κάτι ανάλογο διαπιστώθηκε και στη μετοχή της Εθνικής με προσφορά στα πρώτα 5 λεπτά 50.000 τεμαχίων, καταγραφή χαμηλής τιμής περίπου 3%, στα 22,72 ευρώ, για να αντιδράσει και αυτή στη συνέχεια προς τα 22,84 ευρώ.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτό που στο πρωινό της σχόλιο επισήμανε η Εθνική Χρηματιστηριακή, ότι δηλαδή η μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας.

Αυτό δικαιολογείται λόγω της διαμόρφωσης του εύρους διάθεσης του 7,45% της Εθνικής στα 22,5-22,95 ευρώ.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η τάση στον FTSE-20 επιχειρήθηκε να εξισορροπηθεί με τα αρχικά κέρδη της Alpha και ορισμένων ακόμη δεικτοβαρών τίτλων.

Αναμφίβολα, η συνεδρίαση, λόγω της διάθεσης του μειοψηφικού ποσοστού της Εθνικής, θα έχει και μεταβλητότητα και ενδιαφέρον.

Το σημαντικό όμως είναι πως συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης εμφανίζονται με ανοδική φορά, όπως, για παράδειγμα, οι Δυναμική Ζωή, Βερνίκος, Euromedica, Ερμής, Fanco, Elton, Γιαννούσης, Αθηνά και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v