Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η διάθεση του 7,45% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στην Εθνική, το νέο ”ιστορικό” άλμα του ευρώ, η απόφαση της FED για τα αμερικανικά επιτόκια, καθώς και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η διάθεση του 7,45% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στην Εθνική, το νέο ”ιστορικό” άλμα του ευρώ, η απόφαση της FED για τα αμερικανικά επιτόκια, καθώς και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Φορολογικό: Στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της φορολογίας προσφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει το κλίμα στην οικονομία και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν, σημειώνει η Καθημερινή.

Το Βήμα εκτιμά πως οι νέες φοροελαφρύνσεις είναι μόνο για τις επιχειρήσεις, ενώ κάνει λόγο για ”ψιχία” στους χαμηλόμισθους και για πρόσθετα βάρη στα μεσαία εισοδήματα.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο φορολογικό αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ”κομμένο και ραμμένο” στα βασικότερα αιτήματα της αγοράς.

Με 4 ”τρικ” αυξάνουν τους φόρους επισημαίνουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως οι προεκλογικές ελαφρύνσεις έγιναν επιβαρύνσεις, ενώ η Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για φόρους-κεραμίδα όσον αφορά στους μισθωτούς τονίζοντας πως οι μικροί χρηματοδοτούν τις ελαφρύνσεις των μεγάλων.

ΟΝΕ: Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι η Eurostat αμφισβητεί τα στοιχεία των ετών 1997, 1998 και 1999, αναφέρει Το Βήμα.

Ευρώ: Το ευρώ διέσπασε τελικά χθες τα ιστορικά επίπεδα των 1,30 δολαρίων φτάνοντας ως τα 1,3005 δολάρια, για να χάσει στη συνέχεια μέρος των κερδών του υποχωρώντας στα 1,2888 δολάρια, επισημαίνει Το Βήμα.

Ένα ακόμη ιστορικό άλμα, στο ”φράγμα” των 1,30 δολαρίων, έκανε χθες το ευρώ, υπό τη γενική δυσπιστία περί της δημοσιονομικής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ο Τζ. Μπους κόντρα στα ελλείμματα-μαμούθ αναφέρει το Κέρδος.

FED: Στην τέταρτη εντός του έτους αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες προχώρησε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αναφέρει το Κέρδος.

Τουρισμός: Ενδιαφέρον για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας από βρετανικές επιχειρήσεις διαπίστωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εθνική: Σε σημαντική κίνηση αποκρατικοποίησης αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση, καθώς το Δημόσιο θα διαθέσει σε διεθνείς και εγχώριους επενδυτές το 7,5% της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου, μιλώντας σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας.

Στην πώληση του 7,5% των μετοχών της Εθνικής από το Δημόσιο αναφέρεται και Το Βήμα, που παράλληλα σημειώνει πως ο κ. Αράπογλου επεσήμανε πως έλαβε απειλητικές επιστολές μετά την ομιλία του.

Αποχωρεί το Δημόσιο από την Εθνική Τράπεζα πωλώντας το υπόλοιπο 7,46% που κατέχει, τονίζουν Τα Νέα, που παράλληλα αναφέρουν πως το Δημόσιο πουλάει την Εθνική για τα ελλείμματα.

Το στίγμα της νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων καταδεικνύει η πλήρης αποχώρηση του Δημοσίου από την Εθνική Τράπεζα με την άμεση διάθεση στο επενδυτικό κοινό του 7,46% των μετοχών που σήμερα κατέχει η ΔΕΚΑ, αναφέρει το Κέρδος.

ΟΠΑΠ: Δικαιώθηκε ο ΟΠΑΠ στο Στρασβούργο επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου ήταν υπέρ του Οργανισμού.

Coca-Cola: Στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca-Cola Τρία Έψιλον αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v