Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εθνική και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμούν οι αναλυτές πως θα βρεθούν σήμερα οι μετοχές των Εθνικής (εν όψει του placement) και ΟΠΑΠ (λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου). Πώς σχολιάζουν οι ΑΧΕ το placement της Εθνικής.

ΑΧΕ: Εθνική και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η υψηλή μεταβλητότητα εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Analysis πως θα βρεθούν σήμερα οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Εθνικής Τράπεζας, καθώς ο Οργανισμός ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται το placement για το 7,45% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, που προβλέπει ότι η αγορά θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στους τίτλους των ΟΠΑΠ και Εθνικής.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities σημειώνει πως αναμένει τάσεις αποκόμισης κερδών στον ΟΠΑΠ, ενώ συμπληρώνει πως κατά τις εκτιμήσεις της η μεσαία κεφαλαιοποίηση αναμένεται να υπεραποδώσει.

Ο τραπεζικός κλάδος θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σύμφωνα με την Εγνατία Finance, που εκτιμά πως το placement θα επηρεάσει όχι μόνο τον τραπεζικό κλάδο αλλά και το σύνολο της αγοράς.

Οι ΑΧΕ για το placement της Εθνικής: Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Marfin Analysis το επικείμενο placement της Εθνικής.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρύνονται πλέον οι όποιες ανησυχίες αναφορικά με το ποσοστό του 7,45% του Δημοσίου, ελαχιστοποιείται η συμμετοχή του κράτους στην τράπεζα, ενισχύει η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το free float της μετοχής της Εθνικής και ως εκ τούτου το βάρος της σε συγκεκριμένους δείκτες.

Παράλληλα, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως με βάση την τρέχουσα τιμή (χθεσινό – 10/11 – κλείσιμο στα 23,40 ευρώ), η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 579 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως το placement ενδέχεται να δημιουργήσει πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής, μόνο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο όμως, καθώς εκτιμά πως θα απορροφηθούν εύκολα.

Η Π&Κ στο πρωινό της report εκτιμά πως η μετοχή της Εθνικής θα εμφανίσει συσσώρευση πέριξ της αναμενόμενης τιμής του placement, ενώ ”είναι πιθανό να αντιδράσεις θετικά μετά την ολοκλήρωση του placement”.

Συνολικά, η Π&Κ εμφανίζεται θετική για την κίνηση, επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό του δημοσίου στην τράπεζα θα ελαχιστοποιηθεί και το free float θα αυξηθεί κατά 7,4%. Ακόμα τονίζει, θα βελτιωθεί η ρευστότητα της μετοχής και θα αυξηθεί η θεσμική συμμετοχή στην εταιρία.

Πιέσεις εκτιμά η Eurocorp πως θα παρουσιαστούν σήμερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και τουλάχιστον μέχρι να ανακοινωθεί η τιμή του placement, αλλά και η σχετική ζήτηση.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους στο πλαίσιο τεχνικού rebound, σε συνέχεια της απότομης διόρθωσης αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v