Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΑΧΕ για την επόμενη μέρα του placement της ΕΤΕ

Ιδιαίτερα θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές από το επιτυχημένο placement της Εθνικής, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νευρικότητα στη μετοχή μεσοπρόθεσμα. Για τη συνεδρίαση εκτιμούν πως ο τραπεζικός κλάδος θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τάσης, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να παραμένει στο επίκεντρο.

Οι ΑΧΕ για την επόμενη μέρα του placement της ΕΤΕ
Ιδιαίτερα θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές όσον αφορά στο επιτυχημένο placement της Εθνικής, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νευρικότητα στη μετοχή μεσοπρόθεσμα.

Εξάλλου, εκτιμούν πως λόγω Εθνικής ο τραπεζικός κλάδος θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της σημερινής τάσης στη Σοφοκλέους, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να παραμένει στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως το placement, αν και ενδέχεται να δημιουργήσει νευρικότητα στον τίτλο της Εθνικής, αποτελεί ιδιαίτερα θετική κίνηση.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρύνονται πλέον οι όποιες ανησυχίες αναφορικά με το ποσοστό του 7,45% του Δημοσίου, ελαχιστοποιείται η συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο της tράπεζας, ενώ ενισχύεται και η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα έχει εξαγγείλει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, μέσω του οποίου θα μπορέσει να απορροφήσει ενδεχόμενη αυξημένη προσφορά σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του placement.

Την εκτίμηση ότι η κίνηση του Δημοσίου ”αφαιρεί” από τη μετοχή την απειλή του overhang μετοχών διατυπώνει η EFG Eurobank Securities σε ξεχωριστό report με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2004. Η EFG αναφέρεται ακόμη στα αποτελέσματα ενναμήνου της Εθνικής, τα οποία χαρακτηρίζει ”ισχυρά” δίνοντας έμφαση στις λειτουργικές επιδόσεις του ιδρύματος, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”market perform”.

Θετική εμφανίζεται και η Σίγμα Securities για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 26,8 ευρώ.

Η Σίγμα Securities εξηγεί πως το placement αποτελεί θετική κίνηση, καθώς αυξάνει το free float και ενισχύει την ορατότητα σε ό,τι αφορά τη μετοχή. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στα ”ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας, αλλά και στη δυνατότητά της να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Από την πλευρά της, η Proton Securities επισημαίνει πως το αυξημένο free float της μετοχής της Εθνικής αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της στάθμισής της στον δείκτη MSCI, ο οποίος και θα αναθεωρηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για αγοραστικές ευκαιρίες εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα συνεχίσουν να ψάχνουν οι επενδυτές, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας που υπάρχει στην αγορά.

Θα συνεχίσει να υπεραποδίδει και σήμερα η μεσαία κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει θετική.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως η μετοχή του ΟΠΑΠ αναμένεται να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα και μέχρι τη διανομή του προμερίσματος.

Η Proton Securities εκτιμά πως σε συνέχεια του επιτυχημένου placement της Εθνικής Τράπεζας η τάση στην αγορά θα καθοριστεί για μια ακόμη φορά από τον τραπεζικό κλάδο.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v