Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσω Εθνικής για... νέο υψηλό

Η ”κίνηση ματ” της Εθνικής ανεβάζει το θερμόμετρο, οδηγεί στο +3,1% τη Eurobank και κρατά στο προσκήνιο Alpha, Eμπορική και Πειραιώς. Για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση υπεραποδίδουν μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Δέκα μετοχών η τιμή αποδίδει περισσότερο από 10%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιδρά θετικά η Εθνική, κορυφώνεται η τάση σε Alpha Bank, ΟΤΕ, Εμπορική και Πειραιώς και επιβεβαιώνεται η Eurobank για τον τίτλο της μηνιαίας έκθεσής της ”Προς νέα υψηλά”!

Η μετοχή που μετά την Εθνική βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο προσκήνιο είναι πλέον αυτή της Πειραιώς, με τους αγοραστές να επιμένουν μέχρι τα 12,1 ευρώ (τη στιγμή που η μέγιστη τιμή έχει διαμορφωθεί στα 12,28 ευρώ).

Συνολικότερα, ο FTSE-20 υπεραντιδρά και πάλι υψηλότερα των 1.450 μονάδων, τη στιγμή που το ποσοστό θετικής μεταβολής είναι για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση μεγαλύτερο για τον ΜΚ-40 (1,5%) και τον SC-80 (2,4%).

Η σχέση ανοδικών - πτωτικών διαμορφώνεται συντριπτικά υπέρ των πρώτων σε 5 προς 1, καθώς υπερθερμαίνεται το κλίμα σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς.

Η ”κίνηση ματ” της Εθνικής, που επίσπευσε κατά 20 ημέρες την αναμενόμενη για το 2004 διάθεση του 7,45%, κρατά στο προσκήνιο τον τραπεζικό κλάδο, ανοίγει το δρόμο για την Πειραιώς και ενισχύει προς τα 21,94 ευρώ τη Eurobank (3,1%).

Στη μεσαία, κυρίως, όμως χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, το κλίμα, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα είναι... πανηγυρικό.

Η κατακόρυφη αύξηση της συναλλακτικότητας ανά τεμάχια φέρνει με ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 10% 16 μετοχές των εταιριών Hitech, Δομική Κρήτης, Μπουτάρης, ΑΣΚΟ, Δάριγκ, Σάνυο, Βαλκάν, Δυναμική Ζωή, ΔΟΛ, Επίλεκτος και... άλλες επίλεκτες δυνάμεις της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα πρέπει να μη συμβεί κάτι το... αρνητικό στις διεθνείς αγορές, που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την ανοδική φορά της Σοφοκλέους.

Πράγματι, οδεύουμε προς ένα δεύτερο ”υψηλό” (το δεύτερο εξάμηνο) σε διάρκεια λίγων συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v