Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αγόρασαν προσδοκία, πούλησαν είδηση

Κέρδη αλλά σημαντικά χαμηλότερα από τα αρχικά σημείωσε η Σοφοκλέους. Οι κινήσεις κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών ξεκίνησαν μόλις έγινε αντιληπτό ότι η Βουλή θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο. Πτώση για ΕΤΕ.

Κέρδη αλλά σημαντικά χαμηλότερα από τα αρχικά σημείωσε η Σοφοκλέους. Οι κινήσεις κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών ξεκίνησαν μόλις έγινε αντιληπτό ότι η Βουλή θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο

Η στήλη, από προηγούμενο σχόλιο, είχε προειδοποιήσει ότι καταλυτική θα είναι η στάση που θα τηρήσει η Αγορά μετά την κοινοποίηση του αποτελέσματος ψηφοφορίας από την ολομέλεια της Βουλής.

Σαν θετικό έδειχνε το σενάριο που ήθελε η πιθανολογούμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου να ενισχύσει την ανοδική τάση, ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί το δυσκολοκατάβλητο (όπως αποδεικνύεται) όριο των 1300 μονάδων και επιχορηγούμενος και από το σημαντικό “short covering” να κινηθεί με απαιτήσεις αναμέτρησης με τις 1350 μονάδες, ανοδική διάσπαση των οποίων θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιες πρώτες προϋποθέσεις αναστροφής της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Δυστυχώς επικράτησε το απόλυτα αρνητικό σενάριο που ήθελε να υπερισχύει το γνωστό χρηματιστηριακό ρητό “αγόρασε την προσδοκία και πούλα την είδηση” επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά αυτά που η στήλη έχει γράψει κατά κόρον, ότι δηλαδή η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά συνεχίζει και κινείται από απόλυτα βραχυπρόθεσμους traders που εδώ και πολλούς μήνες έχουν “κατοικοεδρεύσει” στο Τραπεζικό ταμπλό και σε μία Τραπεζοβαρή Αγορά όπως η Σοφοκλέους θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν, εύκολα, κλίμα και διαθέσεις.

Έτσι και σήμερα, μόλις έγινε αντιληπτό το αποτέλεσμα που διαμορφώνεται στην Βουλή, ξεκίνησαν (στις 16.10) οι επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών από τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους και περισσότερο από τον τίτλο της Εθνικής, που κυριολεκτικά δεν “κατάλαβε” πως από τα 5,10 ευρώ, στις 16.26 βρέθηκε στα 4,84 ευρώ και με αρνητικό πρόσημο (!)

Νέα προσπάθεια “εξέγερσης” από πλευράς αγοραστών “πνίγηκε στο αίμα” και ο τίτλος της “μεγάλης μας φίλης” έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με αξιοπρόσεκτες απώλειες.
Και να σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι ενδοσυνεδριακά ο τίτλος βρέθηκε μέχρι τα 5,23 ευρώ (+6,73%).

Περίπου η ίδια εικόνα και από τον Τραπεζικό δείκτη που ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε μέχρι τις 1033,41 μονάδες (+6,03%) και σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε όχι μόνο χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, αλλά και με αρνητικό πρόσημο, για να ανακάμψει σχετικά στην συνέχεια και να επανέλθουν οι πωλητές και να τον κλείσουν “κόκκινο”.

Και σαν να μην έφτανε αυτό και ήλθαν και οι τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν σχεδόν στο χαμηλό ημέρας FTSE και Τραπεζικό δείκτη, αλλά και αρκετούς τίτλους του 20αρη.
Έτσι στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Αγροτική, Εθνική, Κύπρου, MPB, MIG και πολύ κοντά σε αυτό η Eurobank.

Τεχνικά, όσο μπορεί να ισχύει η τεχνική ανάλυση σε συνεδριάσεις που περισσεύει η νευρικότητα και το σκληρό trading, θεωρείται θετικό η διατήρηση του Τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 960 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 1000 και 1118 μονάδες (από εκεί και ψηλότερα αλλάζει η βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση).

Σε περίπτωση επιστροφής του αρνητικού κλίματος, πρώτη σημαντική στήριξη ο “διπλός βυθός” που έχει σχηματιστεί στις 881 μονάδες.

Από την άλλη θα πρέπει να επισημανθεί ότι το τεράστιο ξεπούλημα των “γρήγορων” που συντελέστηκε μετά τις 16.10 τίναξε αρκετά υψηλά τις συναλλαγές, αλλά το κυριότερο αποδυνάμωσε σε σημαντικό βαθμό τους εν δυνάμει ριψοκίνδυνους πωλητές, που είχαν σπεύσει να τοποθετηθούν στις συνεδριάσεις 24/6 και 27/6 και οι οποίοι σήμερα και αύριο έπρεπε (Τ+3 – Τ+4) να κλείσουν θέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται οι αυριανοί αγοραστές (αν υπάρξουν) να συναντήσουν σαφώς μικρότερη προσφορά από βραχυπρόθεσμες κερδισμένες θέσεις.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η τελική εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλό και κατ΄ επέκταση στο ταμπλό του 20αρη, με τίποτα δεν θυμίζει τα “πράσινα χαλιά” που είχαν “στρωθεί” από την αρχή της συνεδρίασης και μέχρι τις 16.10.

Σχετικά σταθερότερη συμπεριφορά από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αρκετούς τίτλους να κινούνται “συνετά” και να επιδεικνύουν διαθέσεις να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων κεκτημένων.

Ελγέκα, Ιντρακόμ, Ιντρακάτ, Frigoglass, Axon, Forthnet, Γενική Τρ., κατόρθωσαν να συνδυάσουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών.

Συνεδρίαση ορισμός του συγκεντρωτισμού η σημερινή, με τους τίτλους του 20αρη να αποσπούν το 94% του τζίρου και τις μετοχές των Εθνικής και ΟΠΑΠ το 48,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Η Αγορά με την άνοδο των προηγούμενων ημερών είχε προεξοφλήσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και θα επιστρέψει σε στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις που θα συνδέονται με την διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, υποστηρίζει η συντηρητική σχολή σκέψης.

Τη Γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και το rollover των Ελληνικών ομολόγων, επεξεργάζεται η Citigroup. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η συμμετοχή των Τραπεζών μπορεί να ανέλθει στα 20 δισ. ευρώ.

Οι οικονομολόγοι της Citigroup πιστεύουν ότι παρά τα πακέτα βοήθειας, τελικά το “haircut” του Ελληνικού χρέους ίσως αποδειχθεί αναπόφευκτο, με το εκτιμώμενο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 65%-77%.

Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους εξακολουθεί να είναι αναπόφευκτη δηλώνει ο Rainer Bruederle, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, της παράταξης που μετέχει στον Κυβερνητικό συνασπισμό της Angela Merkel.

Ο κ. Bruederle διευκρίνισε πάντως, πως εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η στήριξη από την Bundesbank για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Επιπλοκές έχουν εμφανιστεί στις συνομιλίες για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου πιστωτών, στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, εξαιτίας των κινδύνων “ντόμινο” στην ευρύτερη Ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Josef Ackermann, επικεφαλής της Deutsche Bank.

Σχεδόν ανέφικτο θεωρούν οι Financial Times τον στόχο άντλησης 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο κατάλογος των υπό πώληση Κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Οι Financial Times επικαλούνται έρευνα του ανεξάρτητου ινστιτούτου Privatization Barometer, που στηρίζεται από το Fondazione Eni Enrico Mattei και την KPMG, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από το μεγαλόπνοο πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ, μόλις τα 13,5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε περιουσιακά στοιχεία “ώριμα” προς πώληση.

Σημειώνει δε ότι εξ αυτών, τα 6,5 δισ. ευρώ αφορούν πώληση Κρατικών συμμετοχών σε εισηγμένες εταιρείες και τα υπόλοιπα αυτά πώληση μη εισηγμένων Κρατικών εταιρειών “όπου μάλιστα οι αποδόσεις είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθούν”.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, απόλυτα μοιρασμένη η εικόνα στο ταμπλό του 20αρη, όπου αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Ελλάκτωρα, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτηρίου και MIG.
Τα μεγαλύτερα κέρδη για την ΔΕΗ (+3,33%).
 
Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca-Cola, Alpha Bank, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Motor Oil και Jumbo.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 1% για Αγροτική, Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank, MPB και μικρότερες για Ελ. Πετρέλαια, Τιτάνα, Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα αξιοπρόσεκτο εύρος περίπου 41 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 1299,95 (13.58) και χαμηλό τις 1258,74 (16.27) για να κλείσει τελικά στις 1264,85 μονάδες με κέρδη 0,48%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 127 εκατ. (ο μεγαλύτερος των τελευταίων 8 συνεδριάσεων).

Υποδεέστερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 97 ανοδικές μετοχές έναντι 43 πτωτικών, παρά ταύτα 23 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 6 έως 17,78%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι επενδυτές από αύριο κιόλας θα πρέπει να νιώθουν απαλλαγμένοι από το βάρος της διαδικασίας της ψηφοφορίας στην Βουλή και να δουν τις προοπτικές της Αγοράς με σχετικά θετικότερο μάτι, εκτιμά ο Δημήτρης Τζάνας, που δεν παραλείπει να δηλώσει απογοητευμένος για το “σφιχταγκάλιασμα” που νιώθει το Χ.Α. από το Τραπεζικό trading.

Ακόμα και για αυτό το λόγο χρειάζονται άμεσα μέτρα που θα τονώσουν και θα αναστρέψουν την θλιβερά απαξιωτική εικόνα που παρουσιάζει το Ελληνικό Χρηματιστήριο τους τελευταίους 19 μήνες με την ημερήσια αξία των συναλλαγών να έχει δραματικά συρρικνωθεί για 4ο (!) συνεχόμενο έτος (από το 2008), τονίζει ο σύμβουλος επενδύσεων της Proton Bank.

Η αυτονόμηση από τις ξένες Αγορές έχει συντελέσει στη συνεχή πτωτική πορεία με τη κεφαλαιοποίηση να πλησιάζει το 20% του ΑΕΠ και το Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα του 1997. Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα της γνωστοποίησης της Ελληνικής δημοσιονομικής εκτροπής που οδήγησε τις Αγορές να αναφέρονται στο Ελληνικό χρέος θίγοντας δύο πτυχές: της ρευστότητας και της φερεγγυότητας, με την Χώρα να αδυνατεί να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης ικανό να μεταδώσει μήνυμα αναπτυξιακής προοπτικής.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνέβαλαν στο διαχρονικό “sell-off” του Χ.Α. και στη βίαιη υποχώρηση των τιμών πέραν του “τοξικού” χαρακτήρα των Ελληνικών ομολόγων που οδήγησε στην εντατική υποτιμητική κερδοσκοπία επί των Τραπεζικών κυρίως μετοχών.

Ο υψηλός βαθμός συμμετοχής ξένων που άγγιξε το 60% πριν μερικά χρόνια και ο έντονα Τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας της Αγοράς συνιστούν δύο βασικούς λόγους που “συνέπραξαν” στο ξεπούλημα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου της τελευταίας διετίας.

Επίσης, η εικόνα παράκρουσης και καθολικής συμμετοχής ιδιωτών στο Χ.Α. την περίοδο 1998-2000 με τις γνωστές “τραυματικές” εμπειρίες για τους περισσότερους, οδήγησε στη συνειδητή αποθάρρυνση της συμμετοχής τους στη συνέχεια.

Αντιθέτως, ενθαρρύνθηκε με πολλούς τρόπους η αύξηση της συμμετοχής επενδυτών εξωτερικού, διαδικασία που συνυφάνθηκε με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων επενδυτών βραχυπρόθεσμων χαρακτηριστικών επενδυτικού ορίζοντα. Σταδιακά, η αναλογία μεταξύ επενδυτών μακροπρόθεσμου και επενδυτών βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα έγειρε υπερβολικά υπέρ των δεύτερων αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της Αγοράς.

Ο ρόλος των θεσμικών επενδυτών εσωτερικού έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί. Οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου σχεδόν έσβησαν αφού φορολογικοί λόγοι οδήγησαν στην απορρόφησή τους από τις Τράπεζες. Τα Α/Κ καταγράφουν εδώ και χρόνια καθαρές εκροές αδυνατώντας να παίξουν σταθεροποιητικό ρόλο. Τα pension funds (επαγγελματική διαχείριση διαθεσίμων ασφαλιστικών ταμείων) ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Έλειψαν επομένως τα “εγχώρια αναχώματα” που μπορούν να λειτούργησαν σταθεροποιητικά στην Αγορά σε κρίσιμες συνεδριάσεις, οπότε η προσφορά πωλούμενων τίτλων είναι υπερβολική και η μεταβλητότητα έντονη.

Μεγάλος αριθμός εταιρειών από όλες τις κατηγορίες κεφαλαιοποίησης που άντλησαν τεράστια ποσά μέσω του Χ.Α., αστόχησαν (κατά την ηπιότερη διατύπωση) στις τοποθετήσεις τους δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας στο θεσμό καθώς προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους επενδυτές που συμμετείχαν.

Επιπλέον, ο τρόπος εφαρμογής της MIFID, θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε σε σημαντικό βαθμό από τις μεγάλες επενδυτικές Τράπεζες, οδήγησε σε εξάντληση της αυστηρότητας στις παραβιάσεις νομοθεσίας που σημειώνονται από πλευράς “μικρών” (επενδυτών-εταιρειών) ενώ οι κινήσεις με πιθανολογούμενη χειραγώγηση από πλευράς “μεγάλων” είναι στο απυρόβλητο.

Παράλληλα, η διενέργεια συναλλαγών σε δικές τους πλατφόρμες και η θεσμοθέτηση των remote members συνέβαλαν στην αύξηση της αδιαφάνειας του τρόπου λειτουργίας των Αγορών.

Όμως, εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων που θα σταματήσουν την περαιτέρω απαξίωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και τη χάραξη εθνικής στρατηγικής με στόχο την πορεία ανόρθωσης, χωρίς να παραγνωρίζεται ότι το διεθνοποιημένο περιβάλλον δεν επιτρέπει ιδιαίτερα μεγάλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο ζωτικής σημασίας στόχος των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να επιτύχει τη μεγιστοποίηση των ωφελειών – εσόδων για το Δημόσιο με ένα διαφορετικό Χρηματιστήριο, με πολλαπλάσιους των σημερινών ημερήσιους τζίρους και υψηλότερες αποτιμήσεις. Και αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν προηγηθεί μια σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια αναβάθμισής του.

Να υπάρξουν στο τραπέζι ιδέες που μπορεί να εφαρμοσθούν άμεσα ώστε να αναζωογονηθεί το Χ.Α. Ιδέες που μπορεί να επαναφέρουν την επενδυτική του φυσιογνωμία, να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ιδιωτών, να αναστήσουν την κοινότητα των θεσμικών επενδυτών και παράλληλα να αμβλυνθεί ο Τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας της Αγοράς με ειδικά σχέδια δράσης.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δοθεί ένα “φιλί ζωής” στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά ώστε να ξαναγίνουν ρεαλιστικές οι μέχρι προ ολίγων ετών σκέψεις για Χρηματιστηριακό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης στην Αθήνα, τονίζει ο κ. Τζάνας.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η Ελληνική Κεφαλαιαγορά στην προσδοκία της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ξεκίνημα ακολούθησε έντονη ανοδική πορεία προσεγγίζοντας ακόμη και τις 1300 μονάδες, ενώ εν συνεχεία η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας οδήγησε μεγάλο αριθμό χαρτοφυλακίων σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Αναλυτικότερα, σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας βρέθηκε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με αρκετούς τίτλους να εναλλάσσουν πρόσημο. Αντίθετα, το θετικό τους πρόσημο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διατήρησαν τόσο ο Μεσαίος χώρος όσο και η Περιφέρεια, με τον αριθμό των μετοχών που πραγματοποίησαν έντονες θετικές διακυμάνσεις να είναι περιορισμένος.

Στο τεχνικό κομμάτι, ο Γενικός Δείκτης αν και διέσπασε την αντίσταση του κινητού μέσου των 30 ημερών (1275 μονάδες) δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από την εν λόγω περιοχή ωθώντας χαρτοφυλάκια που κινούνται βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών να προχωρήσουν σε μερικές ρευστοποιήσεις.

“Η προαναφερθείσα εξέλιξη ενδεχομένως να διατηρήσει τις πιέσεις και κατά τη αυριανή συνεδρίαση, ενώ προσέγγιση των 1250 μονάδες, θα μας έβρισκε θετικούς σε σταδιακές τοποθετήσεις”, λέει η Πήγασος.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, που ενίσχυσε σημαντικά τις συναλλαγές.

Οριακά καλύτερη εικόνα για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, με αποτέλεσμα ο πρώτος μήνας να κλείσει με υπερτίμηση 0,15%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11927, τιμή εκκαθάρισης 567,61) κινήθηκαν μεταξύ 562,5 και 590 μονάδων. Μικτές και σημαντικές οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Στα υψηλά του 59% παραμένει η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTΑSE-20, με τον όγκο συναλλαγών να είναι μικρός, στα συνολικά 859 δικαιώματα (524 δικαιώματα αγοράς και 335 δικαιώματα πώλησης).

Αυξήθηκε ο δανεισμός τίτλων (81300 Alpha Bank, 166200 Eurobank, 104800 MIG, 333500 Εθνική, 16200 Ελ. Πετρέλαια, 70100 Πειραιώς, 128500 Κύπρου, 17800 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (14985), Alpha Bank (3669), Πειραιώς (7088), Eurobank (4903), ΟΤΕ (879), MIG (1288), Αγροτική (143), ΓΕΚ (227), ΟΠΑΠ (838), Ταχ. Ταμιευτήριο (436), ΔΕΗ (749), Μυτιληναίο (469), Κύπρου (1212), Τιτάνα (195), Ελ. Πετρέλαια (356), Intralot (175), MPB (3279), Ελλάκτωρα (134), ΕΧΑΕ (157).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 29/6 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (368670 τεμ.), Eurobank (42703 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (10000 τεμ.), MIG (15000 τεμ.), Ελλάκτωρα (10060 τεμ.). Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων, σε ΕΧΑΕ (16000 τεμ.), ΟΤΕ (200000 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (9467034 τεμ.), Eurobank (17615514 τεμ.), Εθνική (9391388 τεμ.), Πειραιώς (12029494 τεμ.), ΟΤΕ (6140789 τεμ.), MIG (4861018 τεμ.), MPB (5874307 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v