Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύεται η Σοφοκλέους - κέρδη για τράπεζες

Στα επίπεδα των 1.270 μονάδων κινείται πλέον η Σοφοκλέους καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,3%. Κέρδη άνω του 1% για Εθνική Τράπεζα, Alpha, Eurobank. Απώλειες για Αγροτική, ΕΛΠΕ.

Απόλυτα προσηλωμένο παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο στα δρώμενα εντός και εκτός Βουλής, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την αντίδραση του ταμπλό μετά τη δήλωση της ανεξάρτητης βουλευτού Ελσας Παπαδημητρίου ότι θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ο Γ.Δ. έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων και πιο συγκεκριμένα έως τις 1.299,95 μονάδες και λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης κινείται μέσα στη σκληρή ζώνη αντίστασης 1.295-1.300 με κέρδη που ξεπερνούν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά τσιμπημένος και ο τζίρος που ξεπερνά τα 60 εκατ. ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών είναι μεγαλύτερη από το 3 προς 1.

Καταπράσινο το ταμπλό του 20άρη, αφού όλοι οι τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ ξεχωρίζει το +7,6% της Alpha Bank, το +6,75% της Eurobank, το +6,33% της ΕΤΕ.

Σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν τις 4 ποσοστιαίες μονάδες για Μυτιληναίο, ΜΡΒ, Πειραιώς και ΤΤ, ενώ με μικρότερα κέρδη κινούνται οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι.

Χαμηλότερων τόνων μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων με τα Συμβόλαια του Σεπτεμβρίου να ακολουθούν κατά πόδας την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην SPOT αγορά, όμως, ο μέχρι στιγμής όγκος συναλλαγών δεν δείχνει ανάληψη πρωτοβουλιών από όσους δραστηριοποιούνται στο ΧΠΑ.

Σημαντική κινητικότητα η οποία σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζεται και με αξιοπρόσεχτα κέρδη σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν ΕΛΓΕΚΑ, Forthnet, ΚΛΜ, Ιντρακάτ, Παρνασσός, Proton Bank, Γενική Τράπεζα, Alapis, Intracom, κ.α.

Ασφαλώς επειδή οι εξελίξεις τρέχουν το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι τέλους, ενώ παραμένει ζητούμενο η αντίδραση της αγοράς και των γρήγορων παιχτών από την ώρα που θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v