Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική αντίδραση χαμηλού κόστους

Διευρύνονται τα κέρδη των τραπεζών καθώς δείχνει να επιστρέφει το trading στον κλάδο. Με κέρδη άνω του 6% Εθνική, Eurobank, ΜPB, MIG, Alpha, ΤΤ και Ελλάκτωρ. Καταπράσινος ο FT 20 πλην ΟΤΕ.

Δείχνουν να παραδίδουν μέρος των αρχικών κερδών τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (ο DAX έχει ήδη γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο), ενώ όσον αφορά το ΧΑ, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά και θα εξαρτηθούν σε σημαντικότατο βαθμό από τη ροή της μικτής αξίας συναλλαγών.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι αυτή βαίνει μειούμενη αφού την πρώτη ώρα ο τζίρος έφτασε τα 20 εκατ., τη δεύτερη ώρα διολίσθησε στα 7, την τρίτη ώρα υποχώρησε ακόμη περισσότερα στα 4 εκατ., κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα λίγο πριν τις 13:30 ο δείκτης να υποχωρήσει στις 1.241,65 μονάδες, ή περίπου 15 μονάδες χαμηλότερα από το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας των 1.256,37 μονάδων, για να επιστρέψουν εν μέρει οι αγοραστές στον τραπεζικό κλάδο, δίνοντας νέα ώθηση στον δείκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του ΟΤΕ (επανήλθε στην τάξη), γυρίζοντας σε αρνητικό πρόσημο και καταγράφει απώλειες 1,15% ή 0,07 ευρώ, σαφώς μέχρι στιγμής μικρότερες από το αποκοπέν μέρισμα.

Επίσης, οριακά ψηλότερα κινείται ο τίτλος της Coca Cola 3Ε, ενώ αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα του 6% (που είναι και τα μεγαλύτερα στον 20άρη) σημειώνει η μετοχή του Ελλάκτωρα.

Ακολουθούν με κέρδη 5% ΜΡΒ, MIG και μεγαλύτερα του 4% Alpha Bank, ETE, Eurobank, TT.

Ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον FTSE κινούνται με χαμηλότερα κέρδη.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών ξεπερνά το 2 προς 1, ενώ λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης ο τζίρος απελπισίας πλησιάζει τα 38 εκατ., από τα οποία τα 0,8 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς μετά το πακέτο των 30.000 τεμαχίων στη ΔΕΗ στο 9,3 ευρώ έχει προστεθεί άλλο ένα 50.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 10,19 ευρώ.

Εκτός 20άρη λίγοι είναι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοπρόσεχτα κέρδη και σχετικά πειστικές συναλλαγές και μεταξύ αυτών οι Τρ. Αττικής, ΓΕΚ Τέρνα, Forthnet, Lavipharm, Αβακας, κ.α.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, αφού μετά την πρώτη ώρα, η εικόνα της αγοράς παραπέμπει περισσότερο σε ανακωχή πωλήσεων και λιγότερο σε ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v