Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μεσοπρόθεσμη" νευρικότητα στο ΧΑ

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας, εξαιρετικά χαμηλού τζίρου και εναλλαγής προσήμων με τους πωλητές να αναλαμβάνουν επιθετικότερες πρωτοβουλίες στο τέλος της συνεδρίασης. Πτώση για ΔΕΗ.

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας, εξαιρετικά χαμηλού τζίρου και εναλλαγής προσήμων, όμως λίγο πριν τις 15.20 οι εν δυνάμει πωλητές ανέλαβαν επιθετικότερες πρωτοβουλίες και ο Δείκτης “είδε” τα χαμηλά ημέρας (στις 15.30).

Για να συμβεί η αποφασιστική υποχώρηση, χάθηκαν τα όποια κέρδη για Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και ΟΤΕ ενώ εντάθηκαν οι πιέσεις σε ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Μετά τις 15.30 και σταδιακά, οι αγοραστές επανήλθαν σε ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και οι απώλειες του Δείκτη μαζεύτηκαν σχετικά.

Στην περίπτωση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αν χαθεί η στήριξη των 9,14 ευρώ (κλείσιμο 16/6/2011), δεν αποκλείεται η πτωτική κίνηση να επεκταθεί προς το ψυχολογικό όριο των 9,00 ευρώ.

Επικίνδυνες “βουτιές” χαμηλότερα και των 10,00 για την μετοχή του Οργανισμού, βάζουν υποψηφιότητα δοκιμασίας στα 9,90 ευρώ τα οποία αν διασπαστούν καθοδικά η πτωτική τάση θα ανεβάσει στροφές.

Ελάχιστοι οι τίτλοι που προσπάθησαν να διακριθούν από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, συνδυάζοντας αξιοπρόσεκτα κέρδη και αξιοπρεπή όγκο συναλλαγών και μεταξύ αυτών οι Γενική Τρ., Sprider και Forthnet.

Αντίθετα ουκ ολίγοι τίτλοι συνδύασαν αξιοπρόσεκτες απώλειες με ανεκτό όγκο συναλλαγών και μεταξύ αυτών και οι Axon, TBank, Alapis, Frigoglass, Lavipharm, Intralot, Παρνασσός, Ιατρικό, Βωβός, ΚΛΜ κ.λ.π.

Με τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου να εκτιμούν ότι στις αμέσως δύο επόμενες συνεδριάσεις η μεταβλητότητα θα χτυπήσει “ταβάνι”, σαν φρονιμότερη επιλογή θεωρείται το κλείσιμο του μόνιτορ και επιστροφή την Πέμπτη όπου και αναμένεται να έχει κατά κάποιο τρόπο ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μέχρι τότε η εγχώρια Αγορά θα είναι “αιχμάλωτη” της ημερήσιας ειδησεογραφίας και των δηλώσεων – εκτιμήσεων από πολιτικούς και αξιωματούχους, οι περισσότεροι των οποίων ιδέα δεν έχουν το πόσο ευαίσθητα είναι τα αισθητήρια των Αγορών, όταν “οσμίζονται” αυξημένο ρίσκο.

Ευνόητο είναι πως αν το ένα “μάτι” της Αγοράς θα είναι στραμένο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το άλλο θα βλέπει προς την πλατεία Συντάγματος και όχι μόνο, όπου “αγανακτισμένοι” και συνδικάτα ετοιμάζονται να δώσουν την “μητέρα των μαχών”. “Δίκαιοι” και “άδικοι” θα παραταχθούν για να διεκδικήσουν, άλλοι μία θέση εργασίας και ένα δικαίωμα στην ελπίδα και άλλοι τα κακώς εννοούμενα κεκτημένα.

Όπως επισημαίνει και ο Γιώργος Παπανικολάου στο άρθρο του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο επόμενο διάστημα τα φαινόμενα των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να ενταθούν σημαντικά. Πλουσιοπάροχα προνόμια δεκαετιών τίθενται σε κίνδυνο. Και κυρίως κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, που όμως ήταν εξαρχής πλασματικές και περιττές.

Θέσεις εργασίας που εφευρέθηκαν από τους κομματικούς μηχανισμούς, επιβλήθηκαν από τις πολιτικές εξουσίες και οδήγησαν στο άνευ όρων βόλεμα των εκάστοτε “ημετέρων”. Όχι μόνο στον στενό Δημόσιο τομέα αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις Δημόσιες Επιχειρήσεις.

Από εκεί και πέρα τα μέτρα που προτείνονται στο μεσοπρόθεσμο (δεν υπάρχει στο κείμενο η λέξη ανάπτυξη), σίγουρα θα επιτείνουν την ύφεση και την ανασφάλεια στην Αγορά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις … ανέργων και βέβαια θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την καταναλωτική δύναμη και διάθεση των πολιτών.

Δυστυχώς οι ιθύνοντες δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτά που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών, ότι δηλαδή ο άνεργος μηδενίζεται ως φορολογούμενη μονάδα, αφού δεν πληρώνει ούτε άμεσους (ΦΜΥ) ούτε έμμεσους φόρους (έχει μηδενική καταναλωτική δύναμη), αλλά παύει να συμμετέχει και στις ασφαλιστικές εισφορές δημιουργώντας αυξημένη ασφυξία στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Και βέβαια επιβαρύνει τον Δημόσιο Κορβανά αφού για ένα χρόνο πληρώνεται αυτό το υποτυπώδες επίδομα ανεργίας.

Φόβους για την αναποτελεσματικότητα των νέων σκληρών μέτρων, αντιδράσεις για τις επιβαρύνσεις στα κόστη λειτουργίας των εταιρειών αλλά και εκτιμήσεις για οριστική ταφόπλακα στην εγχώρια κατανάλωση εκφράζουν και οι παράγοντες της Αγοράς.

Όλοι οι συλλογικοί φορείς της Αγοράς επισημαίνουν για μια ακόμη φορά ότι η προσπάθεια στον τομέα μείωσης των δαπανών είναι πενιχρή, επιβαρύνοντας εκ νέου τα παραγωγικά τμήματα της οικονομίας με τη φορολογία. Υποστηρίζουν δε ότι εφόσον δεν ανατρέπεται η πολιτική της ύφεσης με μια έστω μικρή αναπτυξιακή τακτική, τότε το νέο μεσοπρόθεσμο είναι αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό εν τη γενέσει του.

Το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο σημαίνει για την Αγορά τέλος χρόνου και τέλος εποχής", επισημαίνει σε κείμενο διαμαρτυρίας και η ΕΣΕΕ.

Βεβαίως δεν έλειψαν και οι “εισαγόμενες” αρνητικές εκτιμήσεις. Σημαντικό κίνδυνο ρευστότητας βλέπει η Moody’s για τις Ελληνικές Τράπεζες αναφερόμενη στην συνεχιζόμενη φυγή καταθέσεων, ειδικότερα εάν περάσει το κρίσιμο όριο του 35% επί του συνόλου των καταθέσεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο 30% βλέπει η Societe Generale την πιθανότητα η Ελληνική Βουλή να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τονίζει ο οίκος, θα μπλοκαριστεί η αναγκαία για την επιβίωση της Χώρας 5η δόση του δανείου και πιθανότατα η Ελλάδα θα πάει σε γενικές εκλογές. Το πιο πιθανό σενάριο, σημειώνει η SocGen είναι, μετά τις εκλογές, η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει θα καταλήξει να ψηφίζει τα μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, αναφορικά με το αν η Ελλάδα θα καταφέρει τελικώς να αποφύγει τη χρεοκοπία, ο οίκος είναι σαφής. Στην παρούσα φάση, ακόμη και με τους ελκυστικούς -σε σχέση με τις Αγορές- όρους στα δάνεια από Ε.Ε. και ΔΝΤ, η κατάσταση δεν είναι διατηρήσιμη.

"Εάν η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα προϋπολογισμού και ονομαστική ανάπτυξη ΑΕΠ που υπερβαίνει τους τόκους του χρέους της κατά 1%, η Ελλάδα θα χρειαστεί 100 χρόνια για να φτάσει σε λόγο χρέους/ΑΕΠ στο 100%.

Η Ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο και θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες εάν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν καρποφορήσει, υποστηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Πιθανότατα θα υπάρξει κάποια έξοδος Χώρας από την ζώνη του ευρώ, προειδοποιεί ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής George Soros και καλεί τους αξιωματούχους να καταρτίσουν Σχέδιο Β που θα σώσει την Ευρώπη από την οικονομική κατάρρευση.

Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι τόσο βαθιά ριζωμένα που θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια για να λυθούν και η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει πολύ πιο δραστικά μέτρα από το να χορηγεί απλώς βραχυπρόθεσμα κεφάλαια, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Bundesbank, Axel Weber.

Ίσως οι Έλληνες βουλευτές θα έπρεπε να πουν “όχι” στο Μεσοπρόθεσμο, δηλώνει ο αρθρογράφος των Financial Times, Wolfgang Munchau. “Το βλέπω σαν πολιτική πρόκληση και μια πράξη οικονομικού βανδαλισμού. Θα μπορούσε να εκτροχιάσει την όλη διαδικασία επίλυσης της κρίσης”, γράφει ο Munchau. “Οι Έλληνες βουλευτές αντιμετωπίζουν τώρα την επιλογή ανάμεσα σε ένα ψέμα και μία καταστροφή. Με δεδομένο το πόσα διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έπρεπε ποτέ να βάλουν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση”, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Κινητικότητα και στην Αγορά ομολόγων, όπου το Ελληνικό spread 10ετίας βρέθηκε και υψηλότερα των 1400 μονάδων, τις 2ετίας τις 2730 μ.β. και το Ελληνικό CDS 5ετίας τις 2100 μονάδες βάσης.

Ανοδικά και τα spread Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας, με ορισμένα μάλιστα να καταγράφουν και νέο ιστορικό υψηλό (!)

Με διαθέσεις σχετικής ανοδικής αντίδρασης η Wall Street που περιμένει να δει τις επιπτώσεις που θα έχει ο τερματισμός διοχέτευσης ρευστότητας από την Fed στις προβληματικές Αγορές κατοικίας και εργασίας, καμία διάθεση ανοδικής αντίδρασης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια παρά το γεγονός ότι έρχονται από οκτώ συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες (Ο DAX αναμένεται να τεστάρει για 5η φορά την σημαντική στήριξη των 7055 μονάδων όπου και θα δοκιμαστεί η μεσοχρόνια ανοδική τάση).

Επίσης, προσωρινή διακοπή συναλλαγών ανακοινώθηκε για το Χρηματιστήριο του Παρισιού λόγω τεχνικού προβλήματος. Επιστρέφοντας στο Χ.Α. αξίζει να σημειωθεί η σημαντική υστέρηση των FTSEM (-2,69%) και FTSES (-1,02), έναντι του FTSE (+0,06%) και του Τραπεζικού δείκτη (+1%).

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι το σημερινό κλείσιμο για τον FTSEM είναι το χαμηλότερο της τελευταίας 12ετίας και πλέον (!)

Το 92% του τζίρου σε τίτλους του 20αρη, το 45% της συνολικής αξίας συναλλαγών σε ΟΠΑΠ και Εθνική.

Περίπου μοιρασμένη η τελική εικόνα στο ταμπλό του 20αρη, όπου με τα μεγαλύτερα κέρδη έκλεισε η Alpha Bank (+2,18%), για να ακολουθήσουν με κέρδη μεγαλύτερα του 1% οι ΟΤΕ, Εθνική και Eurobank.

Μικρότερα κέρδη για Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, Τιτάνα, Κύπρου, Jumbo και αμετάβλητος ο τίτλος της MPB.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες ων δύο ποσοστιαίων μονάδων για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ και του 1% για Ελλάκτωρα, Ταχ. Ταμιευτήριο, Motor Oil, MIG.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Coca-Cola, Ελ. Πετρέλαια και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 22 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 1237,75 (12.24) και χαμηλό ημέρας τις 1215,6 (15.30) για να κλείσει τελικά στις 1226,22 μονάδες με απώλειες 0,52%, ενώ ο πενιχρός τζίρος πλησίασε τα 57 εκατ. από τα οποία τα 2,3 αφορούσαν “πακέτα”.
 
Κακή η τελική εικόνα με 45 ανοδικές μετοχές έναντι 97 πτωτικών και 30 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 5 έως 20%

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Το Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένο στον ρυθμό που δίνουν οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και αφορούν την κρίση χρέους, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Παράλληλα, “καταλυτικός” για την πορεία της Αγοράς είναι ο ρόλος που θα παίξει το Μεσοπρόθεσμο.

Συμπερασματικά για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις σαν επικρατέστερο σενάριο δείχνει αυτό της έντονης νευρικότητας που δεν αποκλείεται στο να οδηγήσει τον Δείκτη να δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 1200 μονάδων. Το κακό για το Χ.Α. είναι ότι οι διεθνείς Κεφαλαιαγορές μπαίνουν σε φάση διόρθωσης, λόγω του συστημικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη αλλά και των δημοσιονομικών ανισορροπιών που παρουσιάζει η Αμερικανική οικονομία.

Αν και οι τιμές αρκετών μετοχών εκτιμάται ότι κινούνται σε υπερπουλημένα επίπεδα, συνιστάται αναμονή και στενή παρακολούθηση των εξελίξεων, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η Αγορά θα ήθελε ένα Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο με όρους ισότητας δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ.

Σε “globally” “ταινία τρόμου” για τις Αγορές έχει μετεξελιχθεί το Ελληνικό πολιτικοοικονομικό στερέωμα με το Μεσοπρόθεσμο να αναλαμβάνει για αυτή την εβδομάδα το πρωταγωνιστικό ρόλο του καινούργιου “μπαμπούλα”, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Έτσι η ψήφιση ή μη του εν λόγω πακέτου θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στο ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου οι περισσότεροι τίτλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (ΕΕΕΚ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΚ) βρίσκονται κυριολεκτικά σε έναν έντονο διαγραμματικό κλονισμό οδηγώντας έτσι αρκετούς επενδυτές στα “pits” για αλλαγή … “φλάντζας”.

Πρωτόγνωρη είναι επίσης και η συμπεριφορά των ισχυρών διεθνών Αγορών στην αβεβαιότητα των Ελληνικών εξελίξεων, γεγονός, που έχει επιφέρει μια ενδιαφέρουσα άναρχη επενδυτική ανασφάλεια. Η πιθανή τώρα ψήφιση του επώδυνου για αρκετούς Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα έδινε προσωρινό “απάγκιο” αρνητικών εξελίξεων προκαλώντας μια καλοκαιρινή ανοδική ανάταση πάνω από τις 1400 μονάδες Γενικού Δείκτη, εκτιμά ο κ. Μάνθος.
 
Υπό τη σκιά της αβεβαιότητας που γεννά το ενδεχόμενο μη-ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την Τετάρτη κινήθηκε η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με τον παραπάνω παράγοντα να λειτουργεί, κατά τα αναμενόμενα, ανασταλτικά στην όποια διάθεση ανάληψης ρίσκου από την επενδυτική κοινότητα, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Ως αποτέλεσμα, η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (57 εκατ. Ευρώ), γεγονός που συνέδραμε ώστε τα γρήγορα αρχικά κέρδη να εξαλειφθούν τάχιστα. Η εναλλαγή αυτή ήταν έντονη για τα δεδομένα μίας ήπιας κατά τα άλλα συνεδρίασης, με τις εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση να μοιράζονται εξίσου ανοδικοί (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΤΕ) και καθοδικοί (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, MIG) τίτλοι.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος συνέχισε την έντονα πτωτική του πορεία, υποχωρώντας σημαντικά και προσεγγίζοντας ακόμη και τα χαμηλά του 2010, τα οποία βρίσκονται στα 9,95 ευρώ.

Αντίθετα με τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, σημαντικές πιέσεις παρατηρήθηκαν τόσο στο Μεσαίο χώρο όσο και την Περιφέρεια. Στο τεχνικό κομμάτι, ο Γενικός Δείκτης αν και προσέγγισε τη στήριξη των 1210 - 1215 μονάδων, κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές του.

Ενδεχόμενη παραμονή πάνω από την προαναφερθείσα περιοχή και κατά τις επόμενες συνεδριάσεις αφήνει θετικές παρακαταθήκες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του, διατηρώντας ως πρώτο στόχο την περιοχή των 1270 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση το σενάριο επιστροφής στα χαμηλά έτους των 1197 μονάδων συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες πραγματοποίησης.

Τεχνικά, η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να διασπάσει την αντίσταση του κινητού μέσου των 30 ημερών (1.280 μονάδες) ώθησε μεγάλο αριθμό χαρτοφυλακίων σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οδηγώντας τον προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Οι παραπάνω παράγοντες έχουν επαναφέρει την επιφυλακτικότητα στην επενδυτική κοινότητα, η οποία δεν διαφαίνεται να προχωρεί σε κινήσεις ανάληψης ρίσκου, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στη σημαντικά μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση που άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο, παρά ταύτα ο όγκος συναλλαγών παρουσίασε σχετική μείωση.

Μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου που βάσει της τιμής κλεισίματος εμφάνισε ζημιές της τάξης του 0,72%, με αποτέλεσμα να περάσει σε υποτίμηση 0,28% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης).

Ωστόσο μετά το κλείσιμο της spot Αγοράς, το συμβόλαιο ενισχύθηκε γυρίζοντας έτσι σε υπερτίμηση που ξεπέρασε το 0,80%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10328, τιμή εκκαθάρισης 546,65) κινήθηκαν μεταξύ 539,5 και 553 μονάδων. Μικτές και λίγες οι κινήσεις, με περισσότερες πωλήσεις, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 υποχώρησε στο 57% με την συναλλακτική δραστηριότητα εδώ να απογοητεύει καθώς δεν ξεπέρασε τα 611 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (50 δικαιώματα αγοράς και 561 δικαιώματα πώλησης).
Ελαφρώς αυξημένος ο δανεισμός τίτλων (18100 Εθνική, 5700 ΔΕΗ, 16300 Πειραιώς, 28300 Κύπρου, 6600 ΟΤΕ, 8900 MPB, 7200 Alpha Bank, 10200 MIG, 49600 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3444), Alpha Bank (903), Πειραιώς (4411), Eurobank (716), ΟΤΕ (337), MIG (230), Αγροτική (3007), ΓΕΚ (137), ΟΠΑΠ (481), Ταχ. Ταμιευτήριο (247), ΔΕΗ (147), Μυτιληναίο (222), Κύπρου (175), Τιτάνα (109).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 27/6 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (56845 τεμ.), Εθνική (339885 τεμ.), Πειραιώς (96768 τεμ.), Eurobank (39711 τεμ.). Αντίθετα δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10649534 τεμ.), Eurobank (17906677 τεμ.), Εθνική (9572088 τεμ.), Πειραιώς (11937522 τεμ.), ΟΤΕ (6172689 τεμ.), MIG (4866818 τεμ.), MPB (5748142 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v